Fler nyheter
Räddningstjänsten 22 december 2017

Ordförande har ordet dec 17

Hej på er! Det börjar närma sig slutet på 2017 och jag tänkte lite kort sammanfatta vad vi gjort under året.

Hej på er!
Det börjar närma sig slutet på 2017 och jag tänkte lite kort sammanfatta vad vi gjort under året.

Förutom det vi har tidigare beskrivit i våra medlemsbrev så har vi planerat för utbildningen/kursen – Vardagens ledarskap - som går av stapeln i Göteborg under februari, deltagit i förbundsdagar, deltagit i ett antal SOS-möten (det vill säga möten med andra föreningar inom den offentliga sektorn), här arbetar vi främst med att hitta arbetssätt där vi kan ta hjälp av varandra och som kan medföra att vi kan hålla ner kostnader för respektive förening.

Vid vårt sista styrelsemöte för året som gick av stapeln den 6 december där vi fastställde året som varit och vad som händer närmast under nästa år har vi även valt in en ny styrelseledamot i styrelsen som får till uppgift att sköta allt inom data och uppdateringar på vår hemsida på Ledarna, en så kallad webbansvarig. Den nye styrelsemedlemmen heter Jesper Lindström och är Brandförman inom Storstockholms Brandförsvar och har stort intresse gällande ”datavärlden”.  Han sätter igång sitt arbete efter nyår och kommer då att presentera sig mer om vem han är och hans arbetsuppgifter på vår hemsida på Ledarna.se.

Vi har även beviljat ett stipendium till en medlem (läs hans reseberättelse på vår hemsida när den kommer in)

Vi har även arbetat hårt med att se över vår ekonomiska plan för nästa år och framåt, allt för att hitta ett bra arbetssätt för att hålla ner kostnaderna men ändå hålla en hög nivå till er medlemmar.

Vi är alltid öppna för förslag till branschaktiviteter – hör gärna av er på mail eller på Facebook.

Nästa år så är det kongress i Malmö i maj och vi har arbetat med att lämna in motioner för att kunna påverka arbetet i stort inom Ledarna. Det är viktigt att vi är med och försöker påverka vad Ledarna ska arbeta med framöver.  

Ni är självklart välkomna med förslag på vad vi skall arbeta med framöver, förslag på utbildningar/kurser eller ansökan om stipendium osv.

Medlemsantalet i vår förening är just nu 561 medlemmar och det stiger hela tiden, sakta men säkert. Vi är en av de föreningar inom Ledarna som ökar mest procentuellt.Har du tips på medlemmar maila till christine.idevall@ledarna.se så hjälper hon till med rekryteringen.

Vi finns även på facebook – gå in och dela inläggen och gilla vår sida så vi kan bli flera medlemmar i föreningen och på så sätt starkare tillsammans.

Vi i styrelsen önskar er alla en
God jul o Gott nytt år
Ulf Leijon
Ordförande för Ledarna inom Räddningstjänsten