Fler nyheter
Räddningstjänsten 10 oktober 2017

Ordförande har ordet, oktober 2017

Hösten kommer nu med stormsteg och arbetet med att planera för 2018 är i full gång. Mellan den 26-28 september gick Skadeplats 2017 av stapeln i Helsingborg och självklart var vi på plats.

Mellan den 26-28 september gick Skadeplats 2017 av stapeln i Helsingborg och självklart var vi på plats. Vi passade på att prata med både nya och gamla medlemmar, vilket vi upplevde som bra. Vi hade även vårt tredje styrelsemöte den 26 september där vi avhandlade en del frågor. Främst med vad vi ska satsa på under 2018, vår plan är att försöka köra 2-3 utbildningar fördelat i landet. 

Dessa utbildningar är liknade de vi kört förut vilket har visast sig vara uppskattade. Hur många vi mäktar med beror lite på hur mycket tid vi i styrelsen kan avvara för det ändamål.

 Vi kommer under hösten att bjuda in till en ledarskapsutbildning som kommer gå i början av 2018 så håll koll på mailen och  

När det gäller det ekonomiska så är i sin ordning så här långt. Vi kunde också glädjas med att vi Ledarna inom räddningstjänsten ökar i antal medlemmar, detta tycker vi är en trevlig läsning.

Stipendium till dig som är medlemVi har fått in en förfrågan om ett stipendium som vi beslutade att ge till en av våra medlemmar, det ska bli spännande att få en återkoppling på detta och förhoppningsvis kommer alla att på ett eller annat sätt dra nytta av detta.

Som medlem i Ledarna inom Räddningstjänsten har du möjlighet att söka stipendium för kompetensutveckling. Både enskilda personer och grupper, som är medlemmar kan ansöka. Avsatt summa för stipendiet är 10 000 kronor per år. Dessa medel kan beviljas för en person eller delas mellan flera sökande.

Närmast framåt är det två förbunds och Branschdagar som går av stapeln i Stockholm, på dessa dagar kommer jag och två av styrelseledamöterna som bor i Stockholm gå på. Jag som ordförande bör vara med men man bör vara tre och för att hålla igen på kostnaderna är det smartare att vi väljer personer från Stockholm denna gång. Det finns en hel del mötena att närvara på under ett år men vi har försökt att vara med på de som ger oss mest nytta.

Återigen vill jag passa på att påminna er om att vi gärna ställer upp och hjälper er med att starta upp en ny lokalklubb om ni inte redan har en sådan. Självklart i mån av tid har ni möjlighet att bjuda in någon i styrelsen för att närvara vid era årsmöten om ni skulle vilja det.

Du har väl sett att vi har en Facebook sida numera? Ledarna inom Räddningstjäsnten Gå in och gilla, läs och dela, dela.

Jag önskar er alla en trevlig höst och en bra vinter.

Ulf Leijon, ordförande
ulf.leijon@ssbf.brand.se
070-241 51 42