Fler nyheter
Räddningstjänsten

Ordförande har ordet oktober 2020

Hej!

Arbetet med att bevaka saker och ting gällande det fackliga arbetet rullar på som vanligt i Covid-19 tider. Ledarna hade igår den 21/10 mellanårs kongress som gick av stapeln via den digitala världen. För att få det att fungera så satt vår styrelse på samma plats i Sundsvall denna gång.

Kongressen gick bra och många bra beslut togs, den som påverkar oss inom Ledarna inom Räddningstjänsten mest var den motion som vi själva lämnat in gällande att förbundsstyrelsen skall undersöka möjligheterna att vi på lokalnivå ska kunna samarbeta mellan klubbarna dvs att ni som inte har en lokal klubb eller någon företrädare ska förhoppningsvis kunna vända er till närmaste område som har det och får hjälp därifrån eller från oss i styrelsen i Ledarna inom Räddningstjänsten.

På så sätt får ni alltid hjälp, möjligheten att bevaka lokala intressen samt ha representanter på MBL eller om man har samverkansavtal när arbetsgivaren kallar till dessa. Vi hoppas att förbundsstyrelsen hittar en lösning på detta så att vi kan stötta och ge samtliga medlemmar samma service.

Vi kommer att hålla er uppdaterade i denna fråga.

Vi behöver även skjuta på vår egna stämma som var planerad till våren fram till nästa höst (2021), detta pga. Covid-19. Vi kommer att återkomma med mer info när vi har planerat detta, det kommer att ske efter vårat styrelsemöte i slutet av januari.

Vi har pga. hög arbetsbelastning på sina ordinarie jobb tappat en del styrelsemedlemmar och vår tanke var att ersätta dessa men eftersom vår ekonomi är begränsad har vi beslutat att vänta med det. Så vi fortsätter fram till nästa stämma med den styrelse vi har idag. Den består av följande Ordförande Ulf Leijon Storstockholms Brandförsvar, Kassör Jon Pile Räddningstjänsten Storgöteborg, Sekreterare Lars Hammarström Medelpads Räddningstjänstförbund.

I samband med kongressen passade vi på att spela in ett nytt avsnitt till vår podd - Det Operativa Ledarskapet som ni enklast finner på Spotify eller på ledarna.se.

Denna gånga handlar det om en brand i större industribyggnad som startar via ett a-larm. Vi får höra vad RL samt Skadeplatschefen beslutade och gjorde men även vad den som gjorde en fördjupade olycksundersökning kom fram till. Här vill jag passa på och tacka Anders och Mattias från Medelpads Räddningstjänstförbund att ni tog er tid och delgav er av eran erfarenhet efter denna brand. Så snart vi gjort allt klart med denna inspelning så hör vi av oss så ni kan lyssna på den, glöm inte att tipsa andra om att podden finns och den är till för alla.

Vänliga hälsningar

Styrelsen genom Ulf Leijon
Ordförande Ledarna inom Räddningstjänsten

ulf.leijon@ssbf.brand.se
070-241 51 42