Fler nyheter
Räddningstjänsten 18 juni 2018

Ordförande har ordet

Samtidigt som jag sitter och skriver detta brev till er möts jag av beskedet att en av våra kollegor i landet omkommit under ett släckningsarbete med en skogsbrand. Det är med stor sorg som vi mottagit detta besked och självklart går våra tankar till brandmannens anhöriga. Vi hoppas och tror att hans familj får den hjälp dom säkerligen är i stort behov av.

Vi håller seminarium i Almedalen
Vårt arbete i styrelsen fortgår och under våren har vi framför allt arbetat med att förbereda oss in för det föreläsning om att ”leda under hot och kris” under Almedalsveckan. Detta gör vi till ihop med övriga föreningar i SOS-gruppen d.v.s. Ledarna inom Vård och Omsorg, Ledarna inom Räddningstjänsten, Ledarna inom Offentlig sektor, Ledarna inom Kriminalvården samt Kost och Näring - en branschförening inom Ledarna. Under onsdagen den 4/7 kommer vi mellan 13.00-15.00 att ha detta evenemang, vi kommer att pratat om vikten med att vara förberedd och att öva och utbilda personalen innan något händer samt att jag kommer berätta om hur det var att leda vår personal under Terrordådet på Drottninggatan. Är ni där som kom förbi och lyssna samt deltaga med ev. frågor kring detta ämne.

Kongressen 2018 i Malmö
Vi har precis avslutat Ledarnas kongress i Malmö som gick av stapeln den 29 - 31 maj, många kloka saker kom fram där och vi ska självklart uppdatera er framöver på vad som bestämdes där. Vår förra förbundsordförande Annika Elias tackade för sig efter 12 år på posten och en ny ordförande valdes in - Anderas Miller, mer info om detta finner ni på Ledarnas hemsida. Även jag fick en plats i förbundsstyrelsen som suppleant, vi hoppas på att kunna vara med och påverka och se till att även dom små föreningarna inte glöms bort.

Vidare…

Värmen ligger kvar i landet och vi får hoppas att detta inte är sommaren som redan är här. Snart börjar semestrarna komma igång och så även för mig, efter Almedalsveckan kommer jag att få en behövlig semester efter att våren som inneburet en hel del fackligt arbete. Självklart finns jag att nå via mejl eller på telefon om behov skulle uppstå.

Till hösten kommer vi att finnas med under Skadeplats 2018 i Helsingborg, ni som är där kom gärna förbi och snacka lite

Vi i styrelsen önskar er alla en trevlig semester och var rädda om varandra

Vänliga hälsningar

Ulf Leijon

Ordförande för Ledarna inom Räddningstjänsten