Fler nyheter
Räddningstjänsten 7 februari 2018

Vardagens ledarskap

Under våra utbildningsdagar 6-7 februari i Göteborg fick vi uppleva både skratt och "aha-upplevelser". När vi går ut från Gårda brandstation på onsdags eftermiddagen så känner vi oss engagerade och motiverade att gå hem till att coacha våra kollegor och medarbetare.

Utbildningsdagarna och de duktiga föreläsarna Peter Berg och Ann Charlotte Bretan bjöd på en mycket intressant och givande utbildning. Under de två dagarna fick deltagarna chansen att reflektera över sitt egna och andras ledarskap. För många var detta även en kompetensutveckling som var efterlängtad efter ett mångårigt ledarskap.

Vi pratade med Fredrik Kristell från Svedala Räddningstjänst som en av deltagarna på kursen och ha sa:Fredrik

"-Jag kände att jag hade stagnerat i mitt ledarskap. Efter ett tag som arbetsledare så hamnar man i någon slags dvala och när vardagen rullar på så tänker man inte riktigt på vad man gör. Då är det bra att komma iväg för att få nätverka med andra! Ganska snabbt inser man att även om jag arbetar i en mindre organisation så ställs jag inför samma utmaningar som en arbetsledare från en annan större räddningstjänst".

 

 

Peo Sandgren från Storstockholms brandförsvar var väldigt nöjd med utbildningen och säger såhär:

"- Jag är glad över att få denna möjlighet till vidareutveckling! Föreläsarna var väldigt kompetenta och inspererande. En av de saker som jag kommer att ta med mig hem är en ökad förståelse av ledarskapets mångfaciterade problematik utifrån vart i beslutsordningen du befinner dig. Det är även intressant och viktigt att ha kunskap om de faktorer som spelar in och påverkar ett beslut. Kursen gav mig definitivt mersmak till vidareutbildning inom området ledarskap."

 

Vi vill också passa på att tacka Räddningstjänsten Storgöteborg för det fina mottagandet, engagemanget och att de gjorde dess utbildningsdagar möjliga!