Staten - Besatt mätsyndrom eller Pragmatisk byråkrati?

Rättssäkerhet, likabehandling och förutsägbarhet. Byråkratin har onekligen sina styrkor. Men vad händer när ängslighet och lydnad går till överdrift och vi "backar in i våra boxar" medan regelsystemen börjar leva sina eget liv i ett tillstånd av besatt mätsyndrom?

Webbinarie - Besatt mätsyndrom eller pragmatisk byråkrati?

Arrangör: Arrangeras av Ledarna inom Staten
Omfattning: Ca 75 min digital föreläsning.
Öppen för: Medlemmar i branschf√∂reningen Staten
Kostnad: Kostnadsfritt. Ingår i ditt medlemskap.

Korruption, nepotism och godtycklighet.

Den rena pragmatismen har onekligen också sina farliga bråddjup. Men när uppdrag och omständigheter blir alltmer komplexa kan erfarenhetsbaserat omdöme och situationsanpassning med ett bredare anslag och en utökad "ansvarsradie" behövas. Men finns kunskapen, omdömet och modet?

Välkommen till en onlineworkshop om den gyllene medelvägens pragmatiska byråkrati. Under workshopen delar vi våra erfarenheter om den pragmatiska byråkratins praktik. Hur gör du för att att bända stelbenta regler och system? När är det berättigat tycker du? Vilka blir konsekvenserna?

Under workshopen presenteras slutsatserna från Susanna Alexius och Janet Vähämäkis nya bok "Obsessive measurement disorder or pragmatic bureaucracy? Coping with uncertainty in development aid relations" (Emerald, 2024 och open access)

Datum, Tid och Plats

Just nu finns inga inplanerade tillfällen