Fler nyheter
Branschföreningsnyhet 25 september 2019

Rapport från Handelstransporten

Handelstransporten är en årlig konferens för Ledarnas medlemmar inom branschföreningarna Handeln och Transport och logistik.

Årets konferens hade temat Arbetsglädje i ett chefsperspektiv och gästtalare var författaren och föreläsaren Christina Stielli. Konferensen samlade i år 55 deltagare och ägde rum den 19 och 20 september på Cinderellas tur till Åland och tillbaka.

Peter Appelgren, medlem i Ledarna inom Handeln, jobbar som affärsansvarig/fastighetschef på Newsec Property Asset Management.

Det är första gången Peter deltar i Handelstransporten och det bästa med konferensen tyckte Peter var att kunna bolla frågor med andra chefer med liknande erfarenheter och frågeställningar. Christinas energi med målande exempel från verkligheten var också en fullträff. Med sig hem kommer Peter ta sina anteckningar. Många gånger, säger Peter, går man en kurs och så går tiden och ibland faller en del i glömska. Peter berättar dock om sin fru som brukar renskriva sina anteckningar i en fin bok som är både inspirerande och tydlig att gå tillbaka till och reflektera över. ”Det man fokuserar på blir man bra på.”

Martina Bertilsson, medlem i Ledarna inom Transport och logistik, arbetar som produktchef på SAS Ground Handling.

Martina deltog för fjärde året på Handelstransporten och det bästa med konferensen är nätverkandet, minglet, att kunna få och ta del av idéer och problemlösningar från andra arbetsplatser – det är så kul och intressant!

Att få lyssna på Christina Stielli var fantastiskt – viktiga budskap levererat med humor – det gör att man lyssnar uppmärksamt hela tiden på budskapet.

Det Martina tar med sig hem är den positiva energin och att få gå tillbaka på jobbet med lite mer arbetsglädje. Martina kommer absolut följa med på nästa Handelstransport!