Samtalsstöd – när du behöver någon att prata med

Som medlem kan du helt anonymt ringa till Ledarnas samtalsstöd när du känner att ”det är lite mycket nu” och behöver prata med någon som kan hjälpa dig att sortera tankarna.

Samtalsstödet är kostnadsfritt och ingår i ditt medlemskap i Ledarna. Du kan ringa dygnet runt och vara anonym. Vad samtalet ska handla om bestämmer du och oavsett om du vill prata om privata eller arbetsrelaterade bekymmer får du professionell hjälp med att sortera dina tankar och känslor.

Så går samtalsstödet till

När du ringer får du prata med en socionom som är utbildad i att tala med människor som behöver få stöd eller befinner sig i en svår situation. Det första samtalet hjälper dig att definiera situationen och klargöra dina tankar. I det här samtalet kan du vara helt anonym. Många upplever att de får det stöd de behöver redan här, men behöver du prata mer ingår upp till tre konsultationer per ärende med en psykolog eller psykoterapeut. Dessa konsultationer är journalföringspliktiga och du behöver därför lämna dina personuppgifter. All kontakt sker per telefon.

  • Samtalsstödet är tillgängligt dygnet runt – året om.
  • Alla du talar med är opartiska och har tystnadsplikt.

Ledarna tillhandahåller samtalsstödet genom Bliwa i samarbete med Falck Healthcare.

För medlemmar – logga in

Ring för samtalsstöd

Logga in för att se det telefonnummer som du som medlem ringer när du behöver samtalsstöd.

Behöver du prata om arbetsrättsliga frågor?

Kontakta chefsrådgivningen om du behöver ett bollplank för frågor som rör till exempel arbetsmiljö, löneprocess eller omorganisation. Vi hjälper dig i din roll som chef, men också att ta till vara dina rättigheter som anställd.

Bli medlem

Ansök om medlemskap redan idag!