Samtalsstöd – när du behöver någon att prata med

Samtalsstöd är precis vad det låter som – någon att prata med när du behöver. Du kan prata om privata eller arbetsrelaterade bekymmer och vara anonym.

This content in English: Professional counselling support

Samtalsstödet är kostnadsfritt och ingår i ditt medlemskap i Ledarna. Du kan ringa dygnet runt och vara anonym. Vad samtalet ska handla om bestämmer du och oavsett om du vill prata om privata eller arbetsrelaterade bekymmer får du professionell hjälp med att sortera dina tankar och känslor.

Så går samtalsstödet till

När du ringer får du prata med en socionom som är utbildad i att tala med människor som behöver få stöd eller befinner sig i en svår situation. Det första samtalet hjälper dig att definiera situationen och klargöra dina tankar. I det här samtalet kan du vara helt anonym.

Många upplever att de får det stöd de behöver redan i det första samtalet, men behöver du prata mer ingår upp till tre konsultationer per ärende med en psykolog eller psykoterapeut. Dessa konsultationer är journalföringspliktiga och du behöver därför lämna dina personuppgifter, men det är fortfarande full sekretess. All kontakt sker per telefon.

  • Samtalsstödet är tillgängligt dygnet runt – året om.
  • Alla du talar med är opartiska och har tystnadsplikt.
  • Du kan ta upp privata eller arbetsrelaterade bekymmer.

Samtal på fler språk än svenska

Är du i behov av stöd och har ett annat modersmål än svenska? Den första kontakten är alltid på svenska, men sedan kan du få rådgivning på engelska och flera andra europeiska språk samt arabiska, persiska och kurdiska.

Ledarna tillhandahåller samtalsstödet genom Bliwa i samarbete med Falck.

För medlemmar – logga in

Ring för samtalsstöd

Logga in för att se det telefonnummer som du som medlem ringer när du behöver samtalsstöd.

Behöver du prata om arbetsrättsliga frågor?

Kontakta chefsrådgivningen om du behöver ett bollplank för frågor som rör till exempel arbetsmiljö, löneprocess eller omorganisation. Vi hjälper dig i din roll som chef, men också att ta till vara dina rättigheter som anställd.

Bli medlem

Ansök om medlemskap i Ledarna

Vi förstår dina utmaningar som chef

Hos oss får över 100 000 chefer inkomstförsäkring, trygghet, utveckling och möjlighet till nätverkande. Bli medlem i Ledarna du också.