Fler nyheter
Medlemsnyhet 13 maj 2024

Chefsintervju: Mötesstruktur ger mer verkstad på mindre tid

Cindy Persson är enhetschef på Skånes universitetssjukhus. Hon konstaterar att en ordentlig mötesstruktur sparar tid, skapar tillit och ger rum för utveckling.
Cindy Persson. Foto: Emil Malmborg.

Cindy Persson leder en verksamhet som bokstavligt talat är på liv och död. Tillsammans med en kollega har hon ansvar för 70 medarbetare på en akutkirurgisk vårdavdelning och 20 på en utvecklingsavdelning.

Samarbete och en god struktur får vardagen på en akutavdelning att gå ihop på ett hållbart sätt:

– Vi har många korta möten där rätt personer deltar. Det kan vara 3, 5 eller 10 minuter. Den strukturen skapar tiden att hantera det oplanerade, vilket ger oss trygghet. Vi skapar mer verkstad på kortare tid.

En gång i veckan har cheferna ett ledningsmöte på 3,5 timmar med fokus på både verksamhets- och ledarskapsutveckling.

– Det är väl använd tid. Chefer inom sjukvården är som regel inte utbildade chefer när de tar sitt första uppdrag, utan växer in i ledarskapet med andras stöd. Vi utvecklas tillsammans i gruppen.

Tilliten från medarbetarna är också viktig, poängterar hon, och den kommer inte av sig själv. Alla korta avstämningsmöten ger henne tid att vara tillgänglig för dem ofta, och ger dem delaktighet i verksamhetsutvecklingen.

– Jag skulle inte klara mig utan det. Vi måste använda de resurser vi har. Vi kommer inte att bli fler, tvärtom blir vi färre och måste hitta nya vägar att jobba.

Att prioritera och dela på arbetsuppgifter med chefskolleger är nödvändigt. I dag jobbar Cindy Persson sällan övertid. Men när hon var ny som chef kunde jobbet kännas övermäktigt.

– Då satt jag hemma på kvällar och läste på för att veta och kunna allt.

Skånes universitetssjukhus chefsutbildningspaket har gjort skillnad, tycker Cindy. Det ger struktur och stöd även för nya:

– Tidigare var det hög omsättning på chefer. Det är inte hållbart. Sedan spelar det förstås roll att jag tycker om mitt jobb och trivs, att jag är där jag vill vara.

Cindys tre tips för att vara hållbar som chef

  1. Det är lätt att tappa bort sig själv. Ge dig möjlighet att vara självisk och ta den plats du behöver.
  2. Led med ditt hjärta och var genuin i det du gör.
  3. Ha tålamod. Även det som är jobbigt går över.

Cindy Persson

Ålder: 46 år.
Familj: Man, två barn, två bonusbarn, ett barnbarn.
Bor: Veberöd, Skåne.
Karriär i korthet: 1997 – undersköterska i Eslövs kommun och på akutmottagningen i Lund, 2011 – läste till sjuksköterska, 2014 – sjuksköterska inom kirurgisk verksamhet, Skånes universitetssjukhus i Lund, 2017 – enhetschef Skånes universitetssjukhus i Lund.
Medlem i Ledarna: Sedan 2017, samt stämmoombud sedan 2021.

Artikeln är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5, maj 2024.

Mer om att vara hållbar som chef

Vill du också ha tidningen Chef direkt hem i brevlådan? Läs mer och bli medlem.