Fler nyheter
Medlemsnyhet 7 maj 2021

Har du någon att prata med? Samtalsstöd ingår i medlemskapet

Hallå där, Therese Ideström Gammer, legitimerad psykolog som arbetar på Falck. Vilka ringer till samtalsstöd?
Therese Ideström Gammer, legitimerad psykolog.

– Män och kvinnor i alla åldrar, landsändar och befattningar, med det gemensamt att de har ett behov av avlastning privat eller i arbetslivet. Många vill ha hjälp att sortera i tankar och känslor genom att prata med någon utomstående. Det ska vara en låg tröskel för att ringa hit, problemen behöver inte ha en viss grad av allvar eller höra till ett visst problemområde. Tjänsten ingår kostnadsfritt imedlemskapet och du kan ringa dygnet runt.

Hur går ett samtal till?

– Det första samtalet är med en socionom och vill du ha mer hjälp kan du boka upp till tre samtal för uppföljning hos psykolog eller psykoterapeut. Strukturen på samtalen anpassas efter önskemålen hos den som ringer. Vi ger råd om hur du kan hantera din situation för att orka med. Vi kan också ge tips om hur du går vidare om du behöver ytterligare hjälp, exempelvis via vårdcentral eller psykiatri.

Vilka är de vanligaste ämnena?

– Det kan handla om privata relationer, exempelvis en separation eller oro kring en familjemedlem. Ledarnas medlemmar ringer ofta om saker som är tunga på jobbet, som att leda en grupp med mycket konflikter eller att man inte kommer överens med sin chef. Fokus är på det psykosociala stödet och för sådant som rör rena ledarskapsfrågor har Ledarna andra tjänster.

Ingår i medlemskapet – du betalar inget extra

Det senaste året har varit tufft för många. I ditt medlemskap ingår Samtalsstöd som du kan ringa dygnet runt och få professionell hjälp. Du kan prata om arbete eller privata saker och vara anonym. Tveka inte att höra av dig! Mer information och telefonnummer hittar du på sidan Samtalsstöd.