Fler nyheter
Medlemsnyhet 27 maj 2019

Natalie Francis: Människor går alltid före pengar

Natalie Francis tror på att investera i människor, oavsett om det är medarbetare eller kunder i form av spelare. Det är en inställning som placerat henne på tredje plats på listan Framtidens kvinnliga ledare 2019.
Natalie Francis, Electronic Arts Dice, finns på plats 3 av 75 över Framtidens kvinnliga ledare 2019. Foto: Karina Ljungdahl.

Natalies ledarstil går tillbaka till hennes grundvärderingar.

– Familj och vänner är det absolut viktigaste i mitt liv och jag ser mitt arbete som en förlängning av det. På jobbet måste du ha en viss nivå av professionalism, men jag tror att medarbetarna respekterar mig som chef för att jag alltid sätter människor i första rummet och behandlar mina medarbetare väldigt väl.

Som Head of Operations, Electronic Arts Dice är hon en högt uppsatt kvinna i en annars mansdominerad bransch.

– Det är något jag vill utmana. Gaming är till för alla. Det handlar delvis om affärer. Med mer mångfald kan vi utveckla spel som passar alla typer av personer. Och genom att arbeta med olika sorters människor lär du dig mycket mer, du utmanas. Jag skulle dessutom bli väldigt uttråkad om jag bara jobbade med likadana människor.

Just nu genomgår spelbranschen stora förändringar, kunder ställer nya krav på de spel som släpps och medarbetare ställer i sin tur krav på organisationen. Natalie Francis går nu in i en ny roll inom Electronic Arts.

– Jag kommer att jobba med att stärka kulturen i organisationen och arbeta med det operativa arbetet i större skala. Jag får i min nya roll omkring 500 personer under mig. Det är min största utmaning i karriären hittills och det ska bli väldigt spännande.

Natalie Francis

Ålder: 35.
Gör: Senior Director of Operations, Electronic Arts Dice.
Bor: Södermalm, Stockholm.
Familj: Gift och två barn.
Karriär: Utbildad inom design och konst. Började som projektledare på Electronic Arts i Storbritannien 2004. Kom till EA Dice i Sverige 2010. Har sedan dess haft olika roller inom företaget och jobbat med utvecklingsarbete.
Så många rapporterar till Natalie: 25.

Natalie placerar sig på tredjeplats på Framtidens kvinnliga ledare 2019. Ur juryns motivering:

”I en internationell jätte har hon drivit svåra kulturarbeten med stor framgång. Med god arbetsmiljö som verktyg har hon lyckats hindra talanger att lämna och säkra att mål uppnås. Hennes medarbetare ser henne som coach och mentor. Natalie Francis är en förebild för ledare i spelbranschen.”

Det här är Framtidens kvinnliga ledare. Läs om vinnaren och alla andra grymma ledare på listan.