Fler nyheter
Nyhet 31 maj 2024

Ledarna flaggar för mångfald och inkludering

Under juni, juli och augusti vajar Progress pride-flaggan från taket på Ledarnas kansli i Stockholm. Flaggningen är ett sätt för oss att visa stöd för minoritetsgrupper.
Progress pride flag.

Sedan många år uppmärksammar Ledarna Stockholm Pride genom att flagga med regnbågsflaggan och skapa uppmärksamhet och samtal kring hbtqi+-frågor. Progress pride flag inkluderar Black lives matter-rörelsen och synliggör transpersoner.

Juni är Pridemånad och under hela sommaren är det många städer över landet som anordnar Pridefestivaler. Vi väljer därför att låta flaggan sitta på Ledarnas byggnad under juni, juli och augusti.

Under samma tid är logotypen på ledarna.se och i våra kanaler i sociala medier regnbågsfärgad.

Bli en ally

Det är viktigare än någonsin att stå upp för minoritetsgruppers rättigheter. Som chef har du en central roll i att skapa kultur, normer och inkludering på arbetsplatsen. Ordet ally kommer från engelskans allyship, och beskriver personer som själva inte är medlemmar av en marginaliserad grupp men som aktivt stöttar dem som är det.

Som chef kan du vara en ally på arbetsplatsen genom att tydligt visa att det är nolltolerans mot kränkningar, trakasserier och diskriminering.

Läs mer om hbtqi+

På våra sidor om Chefen och hbtqi+ hittar du bland annat checklistan Bli bra på hbtqi+-frågor. Där läser du också intervjuer med chefer och andra som tipsar om hur du som chef blir mer inkluderande.