Fler nyheter
Nyhet 4 oktober 2021

NMC:s Hållbarhetsdag – kostnadsfritt för dig som medlem

Den 13 oktober arrangerar NMC Nätverket för hållbart näringsliv sin årliga hållbarhetsdag. Temat för dagen är Ditt liv i en värld på klimatets villkor. Som medlem i Ledarna kan du delta kostnadsfritt då vi är samarbetspartner till NMC.
Klas Balkow, Niklas Flyborg och Anna Ryott. En av den vinner priset Hållbart ledarskap.

Under Hållbarhetsdagen presenteras spännande studier om klimatomställningen, inspirerande föreläsningar och panelsamtal med representanter från olika branscher.

Bland talarna märks:

  • Björn Forsberg. Forskare i statsvetenskap med inriktning på hållbar utveckling, författare och folkbildare.
  • Maria Wolrath Söderberg. Forskar om klimatargumentation och är utvecklingsledare för högskolepedagogiken på Södertörns högskola.

Pris: Hållbart ledarskap

Under dagen koras också vinnaren av priset Hållbart ledarskap där Ledarna suttit med i juryn. Priset tilldelas en person som genom ett kompetent ledarskap har bidragit till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation eller samhället i stort. Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet. 2021 års slutkandidater är Klas Balkow, vd och koncernchef Axfood, Niklas Flyborg, vd Cybercom, och Anna Ryott grundare Heart17, styrelseproffs och investerare.

Pris: Årets hållbarhetsprestation

Det blir även prisutdelning av priset Årets hållbarhetsprestation som är ett komplement till priset Hållbart ledarskap för att inkludera fler delar av näringslivet. Mottagare av priset kan till exempel vara en person, ett branschinitiativ, ett projekt, ett samarbete, en affärsmodell eller en organisation som visar vägen mot de globala målen.

Anmälan och mer info

  • Till dig som är medlem i Ledarna erbjuder vi 75 digitala biljetter kostnadsfritt. Anmäl dig här – först till kvarn gäller.
  • Sista anmälningsdag: 10 oktober 2021
  • Eventet äger rum onsdagen den 13 oktober klockan 13–16.

Lär av hur andra jobbar med hållbarhet

I vår artikelserie träffar du bland andra de tre finalisterna till priset Hållbart ledarskap: Jobba framgångsrikt med hållbarhet – chefer berättar.