Fler nyheter
Nyhet 28 juni 2021

Se Ledarnas digitala sändningar under Almedalsveckan

Ledarnas webbinarier är öppna för alla. Välkommen till ett samtal om ålderism och ett jämställdhet. Datum för båda är måndag 5 juli.

Måndag 5 juli klockan 9.30-10.15:

Ålderism utestänger chefstalanger. Finns det ett bäst-efter- och bäst-före-datum för chefer?

Hur främjar vi ett åldersmedvetet ledarskap, som skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och som inte hemfaller åt åldersstereotyper?

I panelen medverkar riksdagsledamot Barbro Westerholm (L), Sophie Hedestad, Chief Marketing Officer, Netigate, John Mellkvist, föreläsare, pr-strateg och trendspanare samt Anna Thoursie, chefsekonom, Ledarna.

Måndag 5 juli klockan 13-13.45:

Jämställdheten i lockdown? Dags att skruva upp farten på jämställdhetsarbetet

Sverige har varit ett föregångsland inom jämställdhet, men det finns oroande tecken på att arbetet tappar fart. I Ledarnas jämställdhetsbarometer ser vi att jämställdhetsfrågorna prioriteras lägre idag än för 5 år sedan. Var femte chef anser att frågan inte är prioriterad. Är jämställdheten i lockdown?

I panelen medverkar Caroline Farberger, vd, Ica försäkringar, Maija Inkala, tf talesperson och projektledare, Stiftelsen Allbright, och Lars E Engström, Managing Director, Edcolby AB.

Tips om samhällsbyggnadssektorn

Dessutom arrangerar Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, ett digitalt seminarium under titeln: Hur bygger vi bort etnisk diskriminering i samhällsbyggnadssektorn? Tisdag 6 juli klockan 14-15.

Mer information om de digitala seminarierna hittar du på sidan om Almedalen. Vi ses!