Fler nyheter
Nyhet 26 september 2022

Skaffa dig koll på framtiden på Tjänstepensionens dag

Fler än 9 av 10 i Sverige har tjänstepension vilket betyder mer pengar att se fram emot. Det är värt att fira. Var med och uppmärksamma Tjänstepensionens dag den 27 september.
Tjänstepensionens dag 27 september.

Tjänstepension är extra pengar inbetalda till din pension. Den grundas antingen på ett kollektivavtal mellan din arbetsgivare och ett fackförbund eller på ett individuellt avtal mellan dig och din arbetsgivare. De flesta har tjänstepension och det är din arbetsgivare som betalar för den. Kort sagt är tjänstepension en viktig förmån för dig som anställd.

Rådgivning för privatanställda

Det kan vara svårt att veta vilka val du kan göra kring pensionen. Du som är privatanställd tjänsteman kan få hjälp att få ordning på dina val i Avtalats digitala rådgivningstjänst. De råd du får i rådgivningstjänsten utgår från dig och dina behov. Att använda Avtalats rådgivningstjänst är kostnadsfritt.

Mer om Tjänstepensionens dag, din tjänstepension och rådgivningstjänsten hittar du på: avtalat.se/tjanstepensionensdag

Poddlyssning för offentligt anställda

Lyssna på nytt avsnitt av OFR-podden. Det är fyllt med information om tjänstepension för dig som arbetar inom kommun, region eller statlig sektor.

Åsa Bjerkesjö, kommunikatör på OFR, intervjuar OFR:s pensions- och försäkringsexperter Svante Uhlin och Cecilia Curtelius Larsson.

Mer om pension