Fler nyheter
Nyhet 19 september 2023

Tydlighet är a och o för hållbarhet

Hallå där Liza Jonson, vd Swedbank Robur, och en av årets finalister till priset Hållbart ledarskap 2023: Vilka råd ger du till en ledningsgrupp som behöver tydliggöra vad som förväntas av chefer i hållbarhetsarbetet?
Liza Jonson.

– Min erfarenhet är att insikt och medskapande skapar engagemang och driv framåt och det ger en stadig grogrund för en gemensam riktning och styrning. En annan central del i att få en framfart och stärka engagemanget är att ledningsgrupp, chefer och medarbetare förstår de mål och delmål vi har satt och varför, säger Liza Jonson, vd Swedbank Robur.

– Tydlighet är a och o. Det är nödvändigt för att ge organisationen rätt förutsättningar när det kommer till prioritering. Resultatet i Ledarnas undersökning understryker precis det här, vikten av en tydlig och väl förankrad vision, övergripande mål och konkreta delmål – samt inte minst löpande uppföljning över tid.

Film: Så jobbar Liza Jonson, vd Swedbank Robur

Chefer och hållbarhet

Chefer och ledare är helt centrala för den gröna omställningen. Därför tar Ledarna årligen fram en Hållbarhetsbarometer där vi undersöker chefer och ledares inställning till hållbarhet. I årets utgåva ser vi att bara cirka fyra av tio chefer tycker att det är tydligt vilka resultat som förväntas av dem i deras hållbarhetsarbete. Sammanfattning av Hållbarhetsbarometer 2023

Om priset Hållbart ledarskap

Priset delas ut av Nätverket för hållbart näringsliv i samarbete med Ledarna för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

Årets slutkandidater är Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden, Henrik Nilsson, vd och grundare Inrego, och Liza Jonson, vd Swedbank Robur. De är tre starka företagsledare som uppvisar ambitiösa visioner men också förmåga att driva omställning och skapa resultat. Läs mer om de tre kandidaterna: Möt 2023 års finalister till priset Hållbart ledarskap

Vinnaren utses av en jury och tillkännages vid prisutdelningen som hålls i samband med Nätverket för hållbart näringslivs årliga hållbarhetsdag den 17 oktober 2023. Läs program och anmäl dig – gratis för dig som är medlem i Ledarna!