2011-05-13

”Ibland kör det ihop sig totalt”

Agneta Behlin-Kildén. Foto: Stefan Ideberg

Agneta Behlin-Kildén jobbar ständigt mot deadline. Hon och hennes medarbetare ser till att program som ”Debatt”, ”På spåret” och ”Uppdrag granskning” når tittarna i tid. – Det gäller för mig som chef att se till att mina medarbetare inte blir för stressade, säger hon.

Agneta Behlin-Kildén är gruppchef på SVT produktion i Göteborg. En rad stora tv-produktioner görs och sänds från Göteborg. Tidspressen är en del av jobbvardagen och svår att komma ifrån.

– Vi har ännu skarpare läge än på många andra arbetsplatser. Vi ligger mot direktsändning och har många deadlines. Programmen är tablåsatta och det sitter massor av människor och väntar på dem. Det går inte att säga "tyvärr, redigeraren blev sjuk så det blir inget", säger Agneta.

Tid och delaktighet

Hon har ansvar för 19 medarbetare och säger att hon försöker ge var och en av dem så mycket som möjligt av sin tid, just på grund av den pressade arbetssituationen.

– Har någon hamnat i en sits där han eller hon inte riktigt mäktar med eller inte har fått tillräckligt mycket tid, så går jag verkligen in för att rätta till det. Jag krattar för dem så att de kan göra sitt bästa, säger hon, och fortsätter:

– Jag satsar hårt på att uppnå delaktighet. Innan jag gör några förändringar lägger jag ner mycket tid på att prata med mina medarbetare. På en arbetsplats där det är så högt tempo, och ställs så höga krav, kan du inte få dina medarbetare att jobba på ett sätt som inte är väl underbyggt. Då sätter du alla "i skiten". Du måste vara både försiktig och bestämd!

Som gruppchef tar hon ansvar för att sätta stopp när hon märker att medarbetaren själv inte klarar av att göra det.

– Jag har lyft av personer från projekt när jag har sett att de är för trötta, och bett dem ta det lite lugnare ett tag. Jag känner dem så pass väl att de inte behöver komma till mig, utan jag ser det på dem.

Hitta saker som ger positiv energi

Agneta Behlin-Kildén säger att hon aldrig riktigt vet vad som väntar när hon kommer till jobbet. Likt många andra mellanchefer har hon att hantera allt från akuta personal-ärenden – någon har blivit sjuk och vikarie ska tas in – till övergripande verksamhetsförändringar.

– Det är budget, funktionsplaner, lönerevision, prognosarbeten... Man får skutta mellan stora komplexa frågor och praktiska saker. Det är svårt att få tid med allt och att räcka till. Ibland kör det ihop sig totalt.

I sådana lägen gäller det att hitta saker som ger positiv energi, menar Agneta. Något hon uppmuntrar andra ledare med pressade arbetssituationer att försöka göra.

– Det gäller att vara lite uppfinningsrik, även om man ibland är halvt blockerad av stressen. Jag brukar gå ut och ta en nypa luft och hitta någon att prata med om helt andra saker. Jag kanske stöter på vaktmästaren och står och pratar semester en stund. Det är ett sätt att koppla ifrån. Jag tror det gäller att bädda för stressade och hektiska perioder genom att försöka bygga goda relationer som det sedan går att luta sig mot när kraven blir stora. Att det finns någon att gå till.

Inspiration utifrån

Agneta är rutinerad med många års erfarenhet från tv-branschen. Hon känner tydligt av tecknen på att det börjar bli för mycket på jobbet och kan bromsa i god tid.

Hon sover bra och laddar batterierna genom att vara ute i friska luften och promenera när hon är ledig. Varje dag när hon kommer hem från jobbet sätter hon sig vid datorn en stund och spelar Tetris för att rensa hjärnan.

Att bryta arbetsvardagen och få inspiration utifrån är också ett bra sätt att skapa sig andrum, menar hon.

– Jag brukar gå på Ledarnas frukostseminarier. Jag kan sitta där och lyssna utan att behöva prestera. Efter ett par timmar är jag tillbaka på jobbet och känner mig lyft och stärkt. Jag får brottas med mig själv för att prioritera sådana saker, men det måste jag göra.

Finns det någon tjusning med att jobba under pressade och stressade förhållanden? Ja, menar Agneta Behlin-Kildén:

– Belöningen är när programmen blir väldigt bra och mina medarbetare känner sig stolta och nöjda med det de har gjort. Mitt jobb går mycket ut på att se till att de får bra förutsättningar för det.


Agnetas tips till andra som leder under press:

  • Bygg goda relationer omkring dig.
  • Var inte för sträng mot dig själv. Du måste inte vara stark och klara precis allt själv!
  • Om missmodet hopar sig: Tänk ut tre bra saker du gjort under dagen. "Det hjälper! Det kan vara ett bra samtal med en medarbetare eller att jag lyckas lösa vikariefrågan när någon blivit sjuk."


Detta är en längre version av en artikel som är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5 maj 2011.

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem