2011-03-14

”Livet blev ett arbete utan slut”

Ann-Christin Appelgren. Foto: Stefan Ideberg

Under ett par års tid pendlade Ann-Christin Appelgren mellan hemmet i Göteborg och chefsuppdraget i Stockholm. Hon levde med resväskan ständigt packad och arbetade på tåget, på kontoret, på söndagskvällarna ... ända tills hon fick nog och kroppen sa ifrån.

– Det måste finnas en balans mellan att sova, jobba och vara privat, säger Ann-Christin.

Minst tre gånger i veckan tar sig Ann-Christin Appelgren ut i skogen eller till havsbandet. Hon går långa promenader och njuter av att bara vara. Hon har hittat sin plats för återhämtning.

– Naturen är storslagen. Att vara där ger perspektiv på den egna tillvaron, hur ledsen man än är, säger hon.

Lång karriär

Hon har en lång och imponerande karriär bakom sig, med erfarenhet från vitt skilda branscher. Hon konstaterar att oavsett om det varit SEB eller BRIS hon arbetat för, har hon hela tiden dragits till ledarrollen och sett en utmaning i att arbeta för uppdragsgivarens och medarbetarnas bästa.

Som 54-åring blev hon värvad till ett företag som stod inför omfattande omorganisationer. Hon var först regionchef i Västsverige och blev sedan verksamhetsansvarig med Stockholm som bas.

Två, tre dagar i veckan reste hon till huvudstaden.

– Jag tog 06-tåget och åkte sedan hem antingen 18.10 eller 19.10. Till sist lever du
i en väska – där finns allt: datorn, papper, privata saker. Livet blev som ett arbete utan slut, beskriver Ann-Christin Appelgren.

När hon tackade ja till uppdraget tänkte hon inte på vad det skulle innebära för balansen i tillvaron. Men det stod snart klart att långpendlingslivet var ohållbart.

Blev sjukskriven

Ann-Christin fick högt blodtryck och blev sjukskriven i tre veckor, hennes första sjukskrivning någonsin.

– Jag jobbade mycket för att medarbetarna skulle må bra och tog av min egen tid till det. Det är nog väldigt vanligt. Efter ännu en omorganisation förlades arbetet helt till Stockholm och jag slutade när arbetsbrist uppstod. Då normaliserades blodtrycket, berättar hon.

Balans i livet

Att vara ute i naturen och tillbringa tid med barnbarnen har betytt mycket för återhämtningen.

Hon har en affärsidé som hon arbetar med, men är heller inte främmande för att hoppa på ett nytt chefsuppdrag.

– Balans i livet är för mig att må psykiskt och fysiskt bra. Att sova, hinna reflektera och inte ständigt ha dåligt samvete. Då kan jag också känna glädje över de utmaningar jag har haft hittills. Jag har bestämt mig för att inte vara orolig – saker kommer att lösa sig.

Energi och avkoppling

Ann-Christin Appelgren råder andra ledare att försöka hitta platser eller aktiviteter som ger dem energi och avkoppling.

– Min övertygelse är att du måste få input från annat för att du ska vara bra på ditt jobb. Får man inte det är det lätt att bli statisk och tappa i kreativitet vad gäller jobbuppdraget, säger hon och fortsätter:

– När du lugnar ner systemet och återhämtar dig poppar det upp nya idéer och möjligheter. Reflekterar du mer kommer du också att se många fler lösningar.

Våga vara öppna

Hon uppmanar män och kvinnor med chefsjobb att våga vara öppna och prestigelösa gentemot sina medarbetare, inte ge intryck av att vara övermänniskor som aldrig drabbas av livets motgångar.

– Ibland blir det kaos; det är en del av livet. Ens pappa kan vara döende eller så är det något annat. Du blir inte en svagare ledare av att våga säga "just nu har jag det jobbigt". Tvärtom kan det göra att medarbetare vågar komma in med sina problem.

När Ann-Christin Appelgren var yngre funderade hon inte lika mycket kring vikten av balans och återhämtning, säger hon. Jobbet och de två små barnen var i fokus och tillvaron mest bara rullade på.

– Det hade varit bra att göra en långtidsprognos när jag var 35-40 år gammal. Ställa frågan: vad är det egentligen jag vill?

– Var inte så rädd att missa ett jobb eller uppdrag – det kanske kommer ett ännu bättre om fem år. Allt är möjligt – men inte på en och samma gång. Att vara med sina barn ger en av de bästa ledarskapsutbildningar man kan få, menar Ann-Christin.

Utbyta erfarenheter

Hon säger att hon har lärt sig mycket genom att vara omgiven av mogna kloka människor; vänner, kollegor, personalchefer som hon utbytt erfarenheter med.

– När du är i obalans är det en ständig jakt på tiden, du har klockan i dig och har alltid dåligt samvete. "Jag skulle ha gjort den där Powerpointen". Du vet att du är på rätt väg när du märker att det kan gå en halvtimme och du bara lyssnat eller när du läser en bok och glömmer tiden. Ofta får man ofta det bekräftat utifrån också, att vännerna börjar säga "nu är du dig mer lik igen". Det är inte lätt att jobba för balans i livet och ingen annan kommer att göra det för dig, men det är värt mödan!


Ann-Christins tre tips för ökad balans i tillvaron:

  • Se dig omkring – vilka har balans i tillvaron? Inspireras av dem!
  • Våga säga nej. Ett väl underbyggt nej ger respekt.Prata med din chef. Ha med konkreta exempel/områden där du känner att det är för mycket.
  • Våga fråga: Hur löser vi det här?


Detta är en längre version av en artikel som är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 3 mars 2011.

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem