2015-05-12

”Jag tror att alla är en talang”

Cindy Andersen

Som affärsområdeschef på Barnens Ikea har Cindy Andersen fått upp ögonen för hur mycket barndomen påverkar oss. Men det har också lett till att hon reflekterat kring sin egen bakgrund och vad den betytt för hennes ledarskap.

– Jag kommer från en familj där vi hade det okej, men vi hade inte allting. Det gav mig en känsla av att jag ville skapa en frihet för mig själv. En drivkraft var att själv kunna påverka mitt liv, säger hon.

Detta i kombination med att familjen betonade vikten av att arbeta hårt och göra rätt för sig har till stora delar påverkat hennes värderingar och ledarskap.

Samtidigt förändrades hennes drivkrafter för några år sedan i samband med att hon fick barn.

– Jag kom till en punkt där jag kände att den drivkraft jag hade haft var väldigt individualistisk. Jag var tvungen att hitta en ledstjärna som var större än mig själv, ett syfte där jag gör någonting bättre och skapar en meningsfullhet.

En del av detta är att hon är övertygad om att alla har någonting de är duktiga på, och i framtiden vill hon bli ännu bättre på att hitta det.

– Jag tror att alla är en talang. Men många gånger kanske du inte har hamnat i rätt omgivning där du har fått
utlopp för dina gåvor, säger hon.

Viljan att göra något meningsfullt gör också att hon vågar prova nya saker. Om det finns något som hon tror kan bli bättre ger hon det gärna ett försök utan att tänka efter om det är möjligt eller om hon klarar det. Hon liknar det vid en lek.

– Du har roligt när du gör det, du är inte rädd för att göra misstag och du förlorar känslan av tid och rum. Det är definitionen av lek i mina ögon. Och det är lite så som jag ser på ledarskap också. Du har en vision av någonting som du vill göra, och som gör att det blir bättre i morgon än vad det var i går.


Cindy Andersen, affärsområdeschef, Ikea of Sweden

Ålder: 34
Bor: Älmhult.
Karriär: Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Management trainee på Maersk 2004, sedan commercial and product manager i Kina under knappt 2 år. Anställdes inom inköp och supply change på Ikea 2008. Var därefter assistent till Ikea of Swedens vd. Affärsområdeschef sedan 2014. 
Så många rapporterar till Cindy Andersen: 9 direkt och omkring 50 indirekt.

 

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5, maj 2015.

Uppdaterat: 2015-05-12

Cindy Andersen trea på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2015

Ur juryns motivering:
”Hon har länge beskrivits som en hungrig entreprenör med stort affärsfokus. Hennes
ledarskapstalang har varit tydlig för alla, men i år framträder adjektiv som värme, glädje och passion. Dessa egenskaper gör henne till en framtidens ledare.”

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem