Civilsamhälleschefen del 2

Vill du förstå din roll som chef i civilsamhället bättre? Få ökad kunskap och ta del av aktuell forskning kring chefsrollen i ideell sektor? Då är LIS utbildningar Civilsamhälleschefen något för dig!

Information

Arrangör: Arrangeras av Ledarna inom Idéburen sektor
Omfattning: En heldag
Öppen för: Medlemmar i branschföreningen IdĂ©buren sektor
Bra att veta: Branschföreningen bjuder på lunch och fika.
Kostnad: Kostnadsfritt. Ingår i ditt medlemskap.

Ledarna inom Idéburen sektor erbjuder under 2024 de två populära heldagsutbildningarna Civilsamhälleschefen – del 1 och Civilsamhälleschefen – del 2. Utbildningarna passar både nyblivna och erfarna civilsamhälleschefer, högsta chefer såväl som mellanchefer. Och – är framtagna både för dig med lång erfarenhet av civilsamhället och för dig som är ny i sektorn men har erfarenhet från näringsliv och/eller offentlig sektor. Utbildningarna har tagits fram och hålls av Johan Welander.

Datum och tid

Civilsamhälleschefen – del 2 genomförs den 15 oktober, kl 9.00-16. Utbildningen sker på Ledarnas kansli i centrala Stockholm.

Huvudfokus under utbildningen:

 • Chefens omvärld
 • Chefen och nyckelaktörerna (bl a anställda, förtroendevalda och ideella)
 • Chefens organisation
 • Chefens strategier
 • Chefens framtid
 • En sammanfattande modell för chefer.
  Exempel på frågor som tas upp under utbildningen är:
 • Vilka är de mest prioriterade omvärldsfaktorerna för chefer i civilsamhället att ta hänsyn till?
 • Hur hanterar chefen relationen till förtroendevalda och anställda?
 • Vilka strategier har – och utvecklar – chefer i civilsamhället för att klara av sitt uppdrag?
 • Hur ser chefens framtid (i civilsamhället) ut?

Pedagogik, arbetsformer och deltagare

Varje utbildning innehåller ett antal olika metoder/arbetssätt för att främja deltagarnas lärande. En kombination mellan inslag som mikroföreläsning, erfarenhetsutbyte deltagarna emellan, samtal och värderingsövningar används.

Praktiskt

Deltagande i utbildningarna är kostnadsfri för dig som medlem i Ledarna. Den är en del av medlemsförmånerna. Det finns 20 utbildningsplatser och först till kvarn gäller. Anmäl dig senast den 15 oktober.

Datum, Tid och Plats

Stockholm, Receptionen
15 oktober 2024 klockan 9.00-16.00
Sista anmälningsdag 07 oktober 2024

Aktiviteten är fullbokad, väntelista finns

Om kursledaren

Johan Welander är personalvetare, tidigare kompetensutvecklingschef på Rädda Barnen och författare till böckerna Mellan ideal och verklighet – spaningar om chefsrollen (2021), Är chefen människa? Om chefens uppdrag, utmaningar och möjligheter i civilsamhället (2019) och Idéburen chef – HR-arbete och personalansvar i ideella organisationer (nominerad till Årets HR-bok 2013). Han driver dagligdags konsultföretaget Thinkandact, som arbetar med att utveckla civilsamhällets arbetsliv och ledande företrädare. Ibland tar Johan uppdrag som interimchef i civilsamhället.

Foto: Elliot Elliot