Fler nyheter
Räddningstjänsten 22 december 2022

Ordförande har ordet dec 2022

Hej!
Nu har snart ytterligare ett år gått och man undrar alltid ”vart tog tiden vägen”. Vi har försökt bevaka allt som finns att bevaka i vårt område och som ni känner till finns nu ett nytt avtal om SAP-R. Hela hösten har vi varit med och bevakat, gett råd och stått till vårt förhandlingsdelegation förfogande. Kanske inte alla tycker det vart bra men med tanke på hur utgångsläget såg ut har vi kommit långt över det som var starten. Mycket god hjälp har vi fått av Cecilia Curtelius Larsson, pensions- och försäkringsexpert på OFR, Erica Ropero pensions och försäkringsexpert Ledarna samt Mardjan Dubois avtalsansvarig på Ledarna som kämpat på för att vi ska få ett så bra avtal som möjligt. Nu återstår det att se vart det nya avtalet leder till efter det att arbetsgivaren gått igenom allt.


Du hittar avtalet här samt material från medlemsmötet den 14 december hittar du här.

Lönerörelsen

Lönerörelsen har nu startats upp på hos dom flesta och se till att den arbetsgivaren följer de som är avtalat. Även om vi inte har procent i lönen  läs mera om ledaravtalet) så sätter ”märket” oftast nivån på vad som kommer att erbjudas i löneökning, men i skrivande stund är inte ”märket” klart.
Så det kan vara av intresse att se vart ”märket” landar innan man gör klar sin årets lönerörelse. Hur det än går så är det alltid från den 1 april det räknas.

Planering 2023 är på gång - hör av dig!

Vi i styrelsen kommer under januari månad att sätt oss ner under några dagar för att planer vår agenda för 2023. Har ni förslag på uppslag eller dylikt hör gärna av er till någon av oss så snart som möjligt.
Efter en hektisk höst ska det bli skönt med lite ledighet men vi är aldrig längre bort en ett mejl eller samtal om ni behöver vår hjälp.
Du hittar våra kontaktuppgifter här

Nytt avsnitt av Det operativa ledarskapet

Glöm inte bort att lyssna på vår podd som finns på ledarna.se här

Där finns ett nytt avsnitt om branden ombord på Stena Scandica, fler nya avsnitt är på gång och har ni tips om larm ni tycker vi ska ta upp i podden hör gärna av er till mig då.

Som avslutning vill vi i styrelsen passa på att önska er alla en God Jul O Ett Gott Nytt År
Vänliga hälsningar
Styrelsen
Genom Ordförande Ulf Leijon