Fler nyheter
Räddningstjänsten 23 juni 2022

Ordförande har ordet juni 2022

Hej!
Vill skicka en liten sommarhälsning samt önska en glad midsommar samt en skön semester för er som har det och ni som kommer att gå på semester.

Som ni märkt har pandemin släppt taget lite grann och det har medfört att vi fått mer att göra och saker som vi legat efter med ska vi försöka komma ifatt med.
Därav har vi kanske inte varit aktiva utåt mot er medlemmar men tanken är att vi skall bli bättre på det under hösten.
Vi har bevakat olika nya regler inom det fackliga bl.a. SAP-R och nya LAS regler, gällande SAP-R så är den förhandlingen skjuten fram till hösten och vad det beror på har vi inget bra svar på i nuläget. Dock kommer vi att återkomma i frågan så snart vi vet mer.

Den 8 juni röstade riksdagen igenom nya regler för anställningstrygghet och i går, den 22 juni antog parterna nya huvudavtal .De nya LAS reglerna börjar gälla från den 1 oktober och läs mera här på ledarna.se
– Den här överenskommelsen är ett viktigt verktyg för att klara omställningen till ett hållbart samhälle. Omställningen kräver ökad flexibilitet och det måste ske med en fortsatt trygghet för den enskilde individen. Om vi använder trygghetsöverenskommelsen på rätt sätt kommer det att vara ett avgörande instrument för att klara omställningen där ingen faller igenom. Individen kan med bibehållen trygghet fortsätta bidra till en god samhällsutveckling, säger Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller.

Vi har varit med vid mässan i Västervik för att möta våra medlemmar samt rekrytera nya medlemmar.
Ledarna har även genomfört en kongress som gick av stapeln mellan den 31/5-2/6 i Uppsala. Vi fanns med på plats och gick upp i talarstolen bland annat angående hur Ledaravtalet fungerar på våra arbetsplatser. Läs mera om kongressen här.

Vi har även deltagit i olika utbildningar på Ledarna för att försöka hänga med så gott det går trots att tiden ibland inte riktigt finns.
Vi har fått en ny revisor för Ledarna inom Räddningstjänsten och det är Jocke Kastemyr som till vardags arbetar på Sundsvalls brandstation. Jocke har erfarenhet av det ekonomiska och har givetvis fått genomgått Ledarnas utbildning för revisorer.

Vår podd kommer att återupptas igen efter sommaren och vi har två intressanta fall som vi kommer att spela in så håll koll i mailen efter sommaren. Du hittar all avsnitt här 
Glädjande att se är att vi ökar i medlemskap totalt och vi hoppas att det fortsätter så.
Klicka på länken och tipsa om medlemmar!

Glöm inte att det finns ett stipendium att söka för att förkovra sig inom vårt gebit. 
Följ oss gärna på Facebook

Återigen ha en skön sommar och hör av er om det är något vi kan hjälpa till med, annars hörs vi mer till hösten.
Du kan också alltid vända dig till Ledarnas kansli för hjälp

Vänliga hälsningar 
Styrelsen Ledarna inom Räddningstjänsten
Ulf Leijon
Ordförande Ledarna inom Räddningstjänsten
ulf.leijon@ssbf.brand.se
070-241 51 42