Fler nyheter
Vård & Omsorg 24 mars 2017

Finalisterna i Guldkransen 2017 är utsedda

Juryn har nu utsett tre finalister som har chans att få titulera sig Årets bästa vård- och omsorgschef.

Guldkransen är en ny årlig utmärkelse som syftar till att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer. Utmärkelsen är ett initiativ av Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO, med syfte att inspirera och visa på goda exempel. Vinnaren får ta emot utmärkelsen under LiVOs stämma den 7 april.

Intresset för Guldkransen har varit stort och sammanlagt har 120 nomineringar skickats in. Av dessa har juryn nu utsett tre finalister från olika delar av Sverige. Juryarbetet har utgått ifrån de tre perspektiven kund, medarbetare och verksamhet för att skapa en helhetssyn av ledarskapet.

Anneli Samuelsson, initiativtagare till priset och styrelseledamot i LiVO, är stolt över det stora genomslag som Guldkransen har haft.

–Vi är otroligt glada och stolta över alla de nomineringar som vi har fått in. Det visar på ett enormt engagemang och de många chefer som gör ett fantastiskt arbete varje dag. Syftet med utmärkelsen har hela tiden varit att uppmärksamma duktiga chefer och visa på hur viktigt ledarskapet är för hela verksamheten.

Årets finalister är

  • Arja Lindkvist enhetschef Hemsjukvården i Västerås Stad
  • Ida Zetterqvist-Hoel enhetschef Rättspsykiatrin i Trelleborg
  • Ann-Sophie Holgersson verksamhetschef Omsorgsboende, hemtjänst, personlig assistans TioHundra Norrtälje

Juryns motiveringar av finalisterna visar på förmåga till nytänkade, målmedvetenhet och ledarskap präglat av engagemang, energi och förmågan att skapa glädje på arbetsplatsen. De tre finalisterna kommer ifrån olika verksamheter och visar på den bredd som vård och omsorgssektorn representerar. Juryn består av Annika Elias, ordförande i Ledarna, Cissi Elwin, chefredaktör tidningen Chef, Erik Swartz, senior advisor Mgruppen och Anneli Samuelsson, LiVO.

Juryns motiveringar till årets finalister

Med ett stort kurage, målmedvetenhet och engagemang tog sig Arja Lindkvist, enhetschef Västerås Stad, an en verksamhet i kris. Med pondus och ett transparent, tydligt och jämlikt ledarskap har hon skapat framgång, trygghet och glädje på arbetsplatsen.

Ida Zetterqvist-Hoel, enhetschef Rättspsykiatrin Trelleborg, drivs av att göra jobbet på bästa sätt för alla parter i en strikt reglerad och bitvis stormig verksamhet. Där uppvisar hon ett ledarskap präglat av mod, energi och kunnande, en lyssnande och empatisk visionär som uppskattas av medarbetare, patienter och brukare.

Med förmåga till nytänkande och förändring i såväl det tekniska som i arbetets genomförande, och en ödmjuk hållning tar Ann-Sophie Holgersson, verksamhetschef TioHundra Norrtälje, sig framgångsrikt an de svåraste problemen. Med ett förtjänat förtroende bland ett otal medarbetare är hon hela årets chef och finalist i årets Guldkransen.

Frågor

För ytterligare information och för att komma i kontakt med finalisterna, kontakta Anneli Samuelsson, 070-665 53 03 eller anneli.samuelsson@ledarna.se.

Guldkransen 2019

Guldkransen är en utmärkelse som delas ut till landets bästa vård- och omsorgschef.