Fler nyheter
Vård & Omsorg 10 april 2017

Ida Zetterqvist-Hoel är årets chef inom vård och omsorg

Bland tre finalister till LiVO:s nyinstiftade pris Guldkransen har juryn valt ut Ida Zetterqvist-Hoel, enhetschef på Rättspsykiatrin i Trelleborg, som vinnare. I fredags kväll tog hon emot priset på Trosa Stadshotell.
Ida Zetterqvist-Hoel

Intresset för utmärkelsen har varit stort – totalt nominerades 120 engagerade och kompetenta ledare inom vård och omsorg.

– Vi är otroligt glada över det stora intresse som har varit runt Guldkransen. Det känns fantastiskt att utmärkelsen går till Ida Zetterqvist-Hoel och att få uppmärksamma hennes arbete som visar på stort engagemang, kunskap och driv, säger Anneli Samuelsson, initiativtagare till priset och ledamot i LiVO.

Guldkransen är en ny årlig utmärkelse som syftar till att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer. Vinnaren av Guldkransen 2017 är Ida Zetterqvist-Hoel, enhetschef på Rättspsykiatrin i Trelleborg, som nu får titulera sig Årets chef inom vård och omsorg. Utmärkelsen är ett initiativ av Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO, med syfte att inspirera och visa på goda exempel inom ledarskap.

– Jag känner mig otroligt stolt och hedrad! Det är en ära att få bli uppmärksammad på det här sättet. Jag vill även poängtera att det är många som är delaktiga i det här – mina fantastiska medarbetare och inte minst våra patienter. Detta är en vinst för oss allihop, säger Ida Zetterqvist-Hoel.

Ida Zetterqvist-Hoel är ursprungligen sjuksköterska inom psykiatri och har därefter haft olika chefspositioner. Idag är hon enhetschef på Rättspsykiatrin i Trelleborg med omkring 25 medarbetare under sig. Hon beskrivs av sina medarbetare som en stor visionär och en ledare som uppmuntrar alla att arbeta utifrån sin allra bästa förmåga. Nyligen genomfördes en stor omlokalisering, där verksamheten flyttade från Malmö till Trelleborg. En flytt som var väl planerad och där samtliga i personalen valde att flytta med.

Vinnaren valdes ut av den namnkunniga juryn bestående av Annika Elias, ordförande i Ledarna, Cissi Elwin, chefredaktör tidningen Chef, Erik Swartz, senior advisor Mgruppen och Anneli Samuelsson, LiVO.

Vinnarmotiveringen lyder:

"Ida Zetterqvist-Hoel drivs av att göra jobbet på bästa sätt för alla parter i en strikt reglerad och bitvis stormig verksamhet. Där uppvisar hon ett ledarskap präglat av mod, energi och kunnande, en lyssnande och empatisk visionär som uppskattas av medarbetare, patienter och brukare."

Priset delades ut under LiVO:s stämma den 7 april på Trosa Stadshotell.

För ytterligare information

Anneli Samuelsson (initiativtagare): 070-665 53 03
Ida Zetterqvist-Hoel (prisvinnare): 0410-75 05 17