Fler nyheter
Vård & Omsorg 25 oktober 2021

Vinnare av Guldkransen 2021

Seila Mujic, rehabchef i Växjö kommun är årets bästa chef i vård och omsorg. Hon får Guldkransen 2021.

Juryn motiverar utnämningen av Seila Mujic så här:

Årets pristagare har visat att genom att trotsa fördomar och se kompetens på nytt sätt kan man skapa såväl nöjda medarbetare som brukare. Med 55 direktrapporterande medarbetare har denna chef dessutom visat att man kan vara varm, inkännande och resultatinriktad på samma gång.

Vinnaren av Guldkransen 2021 har egen erfarenhet av att bli förminskad på grund av sin bakgrund, sin ålder och sitt kön, men hon har vänt utmaningarna till sin fördel och vässat sig ännu mer. Hon är en förebild och visar nya vägar för att vi ska få en värdigare vård av våra äldre.

- Min modighet har lönat sig, säger Seila Mujic. Jag ser Guldkransen som den största klapp på axeln som man kan få.

Bland ett stort antal nomineringar som kommit in från landets vård- och omsorgsverksamheter har juryn även utsett två hederspristagare:

  • Johanna Derehall, områdeschef i Flens kommun
  • Simon Magnusson och Pernilla Bjering, avdelningschefer Region Örebro län

Guldkransen delas varje år ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för patienter/brukare och medarbetare. Syftet är att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg.

Årets jury består av Cissi Elwin, chefredaktör på tidningen Chef, Lotta Dellve, professor arbetsvetenskap Göteborgs universitet, Karin Francke, ledarutvecklare, Örjan Björklund, redaktionschef Dagens Samhälle och Lena Törnfeldt, vinnare Guldkransen 2020, verksamhetschef, region Östergötland.

Se sändningen när Guldkransen delades ut den 21 oktober 2021.

Läs mer om Guldkransen

Guldkransen_konfetti.jpg

Finalister_Guldkransen.jpg

Hederspristagare (från vänster) Johanna Derehall, områdeschef i Flens kommun och Pernilla Bjering, avdelningschefer Region Örebro län tillsammans med vinnaren Seila Mujic, rehabchef i Växjö kommun.