Fler nyheter
Vård & Omsorg 27 oktober 2023

Vinnare av Guldkransen 2023

Tina Gustafsson, enhetschef på kirurgkliniken vid Västmanlands sjukhus i Västerås, är årets bästa chef inom vård och omsorg. Igår belönades hon med utmärkelsen Guldkransen 2023.
Tina Gustafsson

Juryns motivering:

“Tina Gustafsson har lyckats vända en avdelning i kris med missnöjda medarbetare och patienter till att bli en förebild för andra avdelningar på sjukhuset och utanför. Tina har lyckats skapa en välfungerande arbetsplats där patienter känner sig väl omhändertagna, där kvalificerad personal trivs och vill stanna och där hon gemensamt med sin personal arbetar framåt med de utmaningar vården står inför. Förbättringarna har lett både till förbättrad arbetsmiljö och ökad patientsäkerhet.”

I år har rekordmånga nomineringar kommit in från landets vård- och omsorgsverksamheter. Guldkransen delas varje år ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för patienter/brukare och medarbetare.


Syftet är att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg.


Årets jury består av:

  • Cissi Elwin - vd, Chefakademin
  • Lena Mattsson - Avdelningschef 30A/GAVA på Akademiska sjukhuset (vinnare av Guldkransen 2022)
  • Niklas Föghner - Primärvårdsdirektör Region Kalmar län
  • Andrea Eriksson - Forskare, KTH
  • Sandra Säljö - Socialchef, Herrljunga Kommun

    Se sändningen när Guldkransen delades ut den 26 oktober 2023.

Läs mer om Guldkransen

Guldkransen 2023_webb1.jpg

Vinnaren Tina Gustafsson tillsammans med finalisterna Anna Lifjorden och Adrian Borhani