Fler nyheter
Skogs- och Träindustrin 4 december 2019

The only thing that is constant, is changing?

Ledarna inom Skogs-och träindustrin höll seminarium i november på BillerudKorsnäs i Gävle på temat: Att leda i förändring.

Att leda i förändring är något chefer gör till vardags. Vi har snabba förändringar och vi försöker anpassa verksamheten hela tiden för att produktionen ska optimeras.

Annika Pernikliski, chefsutvecklare på Ledarna höll i seminariet där vi bland annat fick reflektera över de olika perspektiv som finns i organisationer och hur vi kan förhålla oss till det i vårt ledarskap. Vi pratade om vilka utmaningar vi har med att leda i förändring och hur viktigt det är att ha med helhetsperspektivet.

I samband med vårt besök på BillerudKorsnäs i Gävle fick vi möjlighet att träffa Ing-Marie Andersson Drugge som är fabrikschef och Annika Deutsch som är personalchef för att prata om utmaningar framöver och de berättade hur de jobbar med hållbart ledarskap, alla ska ha ett hållbart arbetsliv. De jobbar vidare med medarbetarskapet som också är viktigt att ha med för att växa. En av de stora utmaningarna är kompetensförsörjningen som flera i branschen brottas med. Alla slåss om samma resurser.