Fler nyheter
Medieledarna 2 januari 2024

God fortsättning!

Vi sammanfattar 2023 och berättar om några aktiviteter under 2024.

Vi har passerat årsskiftet och ett nytt 2024 ligger framför oss.  Vi är en förening som växer och har nu 1 104 medlemmar, vilket är 35 fler än 31 december 2022. Hela Ledarna växer i samma takt och har drygt 99 000 medlemmar.

När vi blickar tillbaka ser vi att 2023 varit ett händelserikt år, med många aktiviteter och tillfällen för att träffas och byta erfarenheter.

Under året har vi mött många av er på någon av våra populära aw:s i Stockholm. Rekordet slogs när vi ordnade en aw på temat artificiell intelligens och ledarskap i mars. Nästan lika många anmälde sig till aw:n med kulturminister Parisa Liljestrand i september. Vi träffades även på aw i maj om krishantering och kriskommunikation och i november med paneldebatt om integritet.

Vi har också haft tema om kompetensförsörjningen i mediebranschen och mycket mer. Några av er var också med på studiedagen vi anordnade under våren då vi besökte både Aftonbladet och Storytel.

En annan viktig sak som hände under året var att vårt kollektivavtal uppdaterades efter årets avtalsrörelse. Här finns en länk till avtalet som ni når i inloggat läge. Har ni några frågor rörande kollektivavtalet kontakta avtalsansvarig Irena Franzén irena.franzen@ledarna.se.

När vi blickar framåt så vill vi berätta att årets första aw är inplanerad till februari/mars på Scandic Downtown Camper. Mer information och inbjudan kommer. Har du förslag på teman inför nästa års aw:n så hör gärna av dig till mig på felicia.ferreira@dagen.se.

Under 2024 gör vi också en satsning tillsammans med SVT och erbjuder en två-dagars kurs för mediechefer. Kursen vänder sig till redaktionella chefer och leds av Christina Johannesson, SVT. 

Ett viktigt datum att skriva in i kalendern är 18 april. Då har Medieledarna stämma då du som medlem har möjlighet att påverka branschföreningens framtid och vem som du vill se i styrelsen och på andra förtroendeposter framöver.

Vi ser fram emot ett nytt 2024 och hoppas få träffa dig i något av de sammanhang vi arrangerar! 

Medieledarnas styrelse,
Felicia Ferreira, ordförande