Fler nyheter
Medieledarna 25 september 2020

Medieledarna prisade chefredaktör i Östersund

Arbetsledarpriset Gyllene Dynamon och Medieledarnas stipendium gick i år till chefredaktör Hans Lindeberg på tidningen Östersundsposten. Han fick priset för granskningen av lokala fotbollsklubben ÖFK.

I samband med utdelningen av Guldspaden vid DigiGräv-konferensen presenterades vinnaren av Gyllene Dynamon, föreningen Grävande Journalisters arbetsledarpris. Priset gick till chefredaktören för Österunds-posten, Hans Lindeberg. Juryns skrev i sin motivering att Lindeberg fick priset för att han “under flera år och i stark motvind stått stadigt i granskningen av Östersunds Fotbollsklubb, inte bara som utgivare utan också som arbetsledare.” Hans Lindeberg tilldelas också ett stipendium från Medieledarna på 25.000 kronor.

– Det känns ju helt fantastiskt, jag blev chockad när jag fick reda på det här, sa Lindeberg under Guldspadegalan, till FGJ, Föreningen Grävande Journalister. Guldspadegalan genomfördes digitalt.

Föreningen Grävande journalisters arbetsledarpris Gyllene Dynamon delas ut “för ett enstaka projekt eller långsiktigt uppbyggande av en arbetsmiljö och rutiner som främjar undersökande journalistik”. Juryn består av tidigare vinnare av priset.