Fler nyheter
Medieledarna 30 augusti 2018

Susanna Skarrie, ny ordförande i Medieledarna

Susanna Skarrie heter jag och jag har jobbat som journalist i 35 år, de senaste 26 åren som redaktionell chef på olika nivåer. Idag är jag publisher för tidningen Hem & Hyra, som ägs av Hyresgästföreningen. Det innebär att jag är både VD, chefredaktör och ansvarig utgivare, och det har jag varit sedan jag och kollegorna startade tidningen för tolv år sedan. 

Hem & Hyra har en stor redaktion som är spridd över hela landet. Fyra reportrar och en redigerare sitter på redaktionen i Stockholm och runt om i landet finns ytterligare 20 journalister. Att leda en sådan redaktion kräver tydliga ramar och rak kommunikation men också en stor dos av förtroende för medarbetarna och förmåga att delegera. 

Jag fattar dagligen snabba beslut om nyhetspubliceringar och planera samtidigt strategiskt och långsiktigt för tidningens överlevnad. Den snabba utvecklingen på medieområdet gör att jag och redaktionen hela tiden måste ligga i framkant av utvecklingen för att nå ut till läsarna. 

Allt det här gör att jobbet som mediechef idag är tufft – men också otroligt roligt och utvecklande. Att ha tillgång till andra kollegor i Föreningen Medieledarna är ett viktigt redskap för att klara utmaningarna. 

Vi i styrelsen jobbar hårt för att ge medlemmarna i föreningen medlemsnytta och har de senaste åren varit med på mässor för branschen och genomfört ett digert program av seminarier, frukostar och studieresor både till de stora mediehusen i Stockholm och utomlands. Vi delar även ut priset Årets dynamo till den bästa redaktionella arbetsledaren på Grävande journalisters årliga Grävseminarium. 

Efter flera års arbete har också fått till ett kollektivavtal för mediechefer, som vi nu jobbar för att sprida i branschen. 

Lite om mig själv: Jag kommer från Småland och är 57 år gammal. Min familj är stor med man, tre egna barn och tre bonusbarn samt sex bonusbarnbarn. När jag är ledig händer det att jag klättrar, reser, umgås med vänner eller paddlar kajak. Jag går också gärna på loppis eller hänger på sommarstället nere i Småland.