Fler nyheter
Nyhet 15 maj 2023

Jobbfestivalen: Hur kan chefer göra skillnad för mångfald?

Ungefär 10­000 besökare hoppas Jobbfestivalen kunna locka till Kungsträdgården den 23 maj. En rad olika panelsamtal äger rum under dagen, där Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller deltar i ett.
Sofi Fridland.

Vi växlade några ord med Sofi Fridland, en av arrangörerna och moderator för programpunkten Varför går det så trögt med jämställdheten i näringslivet – och ännu trögare ur ett mångfaldsperspektiv.

Hur kan chefer göra skillnad?

– Statistik från Allbright visar att ökningen av kvinnor i ledningsgrupperna i börsnoterade bolag har stagnerat under det senaste året. Seminariet kommer att undersöka hur jämställdheten ser ut när man dessutom lägger till ytterligare aspekter av mångfald, såsom etnisk bakgrund eller ras. Chefer behöver bli bättre på inkludering i rekrytering till ledningsgruppen, likväl som när de befordrar, säger Sofi Fridland.

För att hitta lösningar tar seminariet upp frågor som hur man mäter jämställdhet och mångfald, skapar bättre strukturer, skapar en mer inkluderande kultur med lika förutsättningar för alla kvinnor, mäter prestation och meriter för att premiera rätt kandidat till ledningsgruppen, behåller kvinnor i ledningsgrupper och integrerar jämställdhet, mångfald och inkludering som en del av företagets strategi.

Ledarnas Andreas Miller berättar bland annat om hur Ledarna arbetar med frågan kopplat till Framtidens kvinnliga ledare – årets vinnare koras den 16 maj.

I panelen medverkar:

  • Nasim Khosravi, Head of Axelerate, Axel Johnson
  • Tove Dahlgren, vice vd, AllBright​
  • Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna
  • Nicole Kavander, Client Service Director, Merkle & co-founder All of Us

Mer information om seminariet, inklusive information om de andra deltagarna och bilder, hittar du på Jobbfestivalens webbplats

Mer om Jobbfestivalen

Har du inte möjlighet att närvara på plats? Anmäl dig för att se livesändning från Stora scenen.

Entreprenör bakom Jobbfestivalen utmanar arbetsmarknadens normer