Fler nyheter
Nyhet 9 januari 2018

Nystart på rätt sätt för chefen

Välkommen tillbaka till jobbet efter helgerna! Är du utvilad, eller har även ledigheten fyllts av plikter? Vi tipsar om hur du fixar en hållbar nystart efter semestern.
Tid för återhämtning? Bli en hållbar chef.

Ledigheter är till för återhämtning, men just jul och ett nytt år kan upplevas som fyllda av plikter och måsten. För chefen innebär ofta årsslutet ett påslag av arbetsuppgifter, som omorganisationer, verksamhetsplanering och avrapportering för det gångna året.

Idag är det dessutom en större utmaning än någonsin att vara chef. Arbetslivet utvecklas och förändras i rask takt, samtidigt som chefen har tappat många av sina stödfunktioner, uppdragen har blivit mer mångfacetterade, administrationen har blivit tyngre.

I engagemanget är det lätt att glömma bort sig själv. Hur ska du som chef navigera förbi överansträngning och behålla glädjen i jobbet? Hur skaffar du gränskompetens och självmedkänsla – viktiga faktorer på dagens arbetsmarknad? Och så är det balansen i förhållande till privatlivet… Vad behöver chefen för en hållbar nystart 2018, förutom att ladda batterierna?

Tre punkter för nystart

  • Dejta dig själv. Avsätt med jämna mellanrum tid för egen reflektion. Vad fungerar bra och mindre bra i verksamheten och varför?
  • Uppdragsdialog. Boka en tid med din chef för att skapa samsyn kring ditt chefsuppdrag. Uppdraget, liksom verksamheten, är i ständig förändring.
  • Sök stöd! Ensam är inte stark.

Tänk på att ta hand om dig själv. För att vara en fungerande chef måste du må bra.

Läs mer

Chefsblogg.se: Självmedkänsla är det nya svarta