Fler nyheter
Nyhet 24 november 2021

Så agerar du som chef vid misstanke om missbruk

Som chef har du ansvar att agera när du misstänker missbruksproblem. Det bästa är att agera snabbt för att hjälpa din medarbetare.
Ta tag i problemen direkt.

När du misstänker att en medarbetare har problem med missbruk är det bra att du agerar direkt. Missbruk får alltid negativa konsekvenser för den drabbade men det kan också innebära kostnader och andra följder även för organisationen och kollegorna.

På vår sida om Missbruk på arbetsplatsen läser du om olika sorters missbruk och vilka tecken du kan vara vaksam på. Där finns också en guide för hur du pratar med en person som du misstänker har missbruksproblem.

För dig som vill veta mer har vi podden Hantera missbruk, där Ledarnas expert tipsar om hur du praktiskt kan gå tillväga. Podden hittar du på sidan Missbruk på arbetsplatsen.

På sidan om Arbetsanpassning beskriver vi ditt ansvar som chef och arbetsgivare när det gäller att anpassa den fysiska, organisatoriska eller sociala arbetsmiljön för att en arbetstagare, med nedsatt förmåga att utföra sitt vanliga arbete, kan fortsätta arbeta, eller återgå i arbete. Du får också användbara länktips, till Suntarbetsliv och Prevent, där du får stöd och guidning både i det förebyggande arbetet och vid rehabilitering.