Fler nyheter
Nyhet 4 maj 2022

Suzan Hourieh Lindberg om vikten av att räkna i juryarbete

Suzan Hourieh Lindberg, vd på tillväxtbyrån The Social Few, insåg tidigt vikten av att räkna. Hon kombinerar ett djupt intresse för både språk och matematik. Något som lönar sig när hon nu sitter i juryn för Framtidens kvinnligare ledare.
Suzan Hourieh Lindberg.

– Jag imponeras av Ledarnas rigorösa process och hur genomarbetad hela aktiviteten är, säger Suzan Hourieh Lindberg, som sitter med i juryn för andra året i rad.

Suzan har de slaviska språken och arabiskan i ryggen och fick tidigt upp ögonen för matematiken, liksom andra språk – idag pratar hon sju språk.

Mångfald i juryn

Framtidens kvinnliga ledare handlar om att lyfta chefer och kvinnor som gjort insatser utöver det vanliga. För juryn handlar det om att navigera igenom cv på cv för att så småningom ranka dem.

– Det är ett mödosamt arbete och det tar tid. På The Social Few hjälper vi företag och organisationer att mäta nuläge kring inkludering och mångfald för att sen stödja i implementering av en inkluderande infrastruktur. Detta då vi vet hur man går från att prata inkludering till att faktiskt ”göra” det,säger Suzan.

Juryn för Framtidens kvinnliga ledare består av bland andra fjolårets vinnare Helya Riazat, medgrundare och rektor Järvaskolan, och 2020 års vinnare Nina Åxman, Vice President Global Operations, Sandvik Rock Tools. Bara i dessa två jurymedlemmar ryms erfarenheter från helt olika branscher och världar, vilket skapar en dynamik i diskussionerna.

På grund av pandemin skedde jurymötena digitalt, en utmaning då många av medlemmarna aldrig har setts fysiskt. Men distansen till trots blev det en del skarpa diskussioner när bilder ska stötas mot varandra.

– Jag har under arbetet fått möjlighet att jobba med The Social Fews grundidé – nämligen att lyfta vikten av få en mix av olika bakgrunder. Detta för att att säkra att alla får möjlighet att att vara med i FKL om man uppfyller kvalifikatorer kring kompetens och potential.

Vikten av datadrivet arbete

För juryn har arbetet inneburit att djupläsa ett hundratal cv:n för att sedan ge plats åt 75 kandidater på listan. Den påläste har haft möjlighet att argumentera för sina favoriter och just det är en viktig del i juryprocessen. Helheten ska spegla en bredd i branscher, geografisk placering och mångfald.

– Jag har arbetat med denna fråga på data- och insiktsdrivetsätt i många år. Och har sett både effekterna av reellt inkluderingsarbete och effekterna av uteblivet sådant. Det innebär enorm skillnad in både företagskultur, retention, kvaliteten i den produkt alternativt tjänst man erbjuder eller arbete man gör. Och i slutändan blir även lönsamheten påverkad.

– Jag är oerhört glad att få vara med och lyfta enastående personer – oavsett bakgrund och andra perspektiv, avslutar Suzan.

Podd med Suzan: Miller möter Suzan Hourieh Lindberg

Följ digital sändning

Följ nedräkningen av listan digitalt och heja på din favorit när Ledarna sänder direkt tisdag 10 maj med start klockan 17. Läs mer om Framtidens kvinnliga ledare.

För urval och research till Framtidens kvinnliga ledare står rekryteringsföretaget Wes. Flera hundra kandidater nomineras av allmänheten och Wes söker också fram stjärnskott genom sitt breda nätverk.