Kvalitetsmässan

Tack till dig som stannade till i vår monter under mässan! Här läser du om de aktiviteter vi deltog i på Kvalitetsmässan 21–23 november 2023 på Svenska mässan i Göteborg.

Tisdag 21 november klockan 13.15-14

Framtidens samhälle. Unga chefer i offentlig sektor: Från ambition till inflytande

Behovet av att rekrytera och behålla nya chefer är stort inom många verksamheter i offentlig sektor. Men hur ser förutsättningarna ut för unga chefer?

Ledarnas undersökningar visar att bristen på introduktion för unga chefer är alarmerande. Nästan en fjärdedel har inte fått någon introduktion alls. Unga chefer inom offentlig sektor upplever i högre grad än äldre kollegor sin roll som otydlig. Att som ung chef leda erfarna specialister kan vara utmanande men innebär också en möjlighet att lära sig av deras kunskap och erfarenhet.

I detta seminarium samlar Ledarna samlar en panel som diskuterar unga chefers förutsättningar och möjligheten att påverka samhället och bidra till förändring inom offentlig sektor.

Medverkande:

  • Maria Eliasson, enhetschef hemtjänst Vårgårda kommun
  • Susanne Lavemark, förhandlare, Sveriges kommuner och regioner
  • Niklas Sjöström, chefsstrateg, Västra Götalandsregionen
  • Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna
  • Fredrik Gustafsson, moderator

21 november klockan 12.35–12.45

Tv-studio med journalisten Lennart Persson

Under rubriken Hur får vi de bästa cheferna till offentlig sektor? samtalar Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller och Cecilia Lejon, kommundirektör Värmdö kommun.


Onsdag 22 november klockan 11.15–12

Välfärdens ledarskap. Investera i din chefsutveckling

Upptäck knepen som gör ditt cv bättre och sätt ord på din prestation och kompetens. Med stöd från aktuella Novus-undersökningar där Sveriges chefer delat med sig av sina bästa tips ger vi dig inspiration och handfasta råd om hur du kan bli en bättre chef.

Skilj dig från mängden och öka dina chanser att nå ditt drömjobb. Vad är viktigast de 100 första dagarna på en ny chefsroll? Du får ta del av de senaste trenderna inom ledarskap.

Medverkande:

  • Ylva M Andersson, ledarskaps- och förändringsexpert
  • Tobias Härnström, karriärrådgivare och förhandlare, Ledarna
  • Fredrik Gustafsson, moderator

Onsdag 22 november klockan 15.15-15.45

Livepodd: Miller möter Anders Kompass

Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller samtalar med Anders Kompass, före detta ambassadör och FN-tjänsteman, om hur moraliska principer balanseras med organisatoriska krav, vad som driver människor att stå upp för vad de tror på även när det är svårt, och hur vi skapar en kultur där visselblåsning uppmuntras.


Om Kvalitetsmässan

Kvalitetsmässans syfte är att stimulera utvecklingen av Sveriges offentliga verksamheter och det svenska samhället i riktning mot ökad kvalitet och effektivitet.

Genom att uppmärksamma förebilder och goda exempel, presentera väl arrangerade seminarier, intressanta talare och aktuella ämnesområden, ska Kvalitetsmässan vara den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar inom offentligt finansierade verksamheter.

Mer för dig i offentlig sektor

Chefsintervju: Att vara chef i offentlig sektor är viktigt på riktigt

Offentlig sektor kräver lyhörda chefer

Politisk rädsla hindrar innovation i offentlig sektor

Vilka ledare krävs för en hållbar välfärd?