Ledarna i Almedalen

Ledarna är chefens röst i Almedalen. Den 1–2 juli finns vi på plats för att prata om ledarskapets värde. Välkommen till våra seminarier.

Öka prestation och engagemang i ditt team

I dagens komplexa och snabbföränderliga värld sker alltmer arbete i grupp. Samtidigt visar forskning att få grupper presterar bättre än den enskilt bästa individen. Hur kan chefen bidra till att förbättra prestationer och samtidigt öka medarbetarnas trivsel och engagemang?

Träffa andra chefer och ledare utifrån aktuell forskning om grupputveckling, psykologisk trygghet och kollektiv intelligens. Vad kan du som chef göra för att skapa förutsättningar för din grupp att bli ett högpresterande team och därmed maximera teamets prestationer? Vad krävs för att varje medarbetare ska kunna bidra med sin kompetens och erfarenhet? Under det här seminariet behandlar vi bland annat hur grupper utvecklas, vilket ledarskap som gruppen behöver i respektive utvecklingsstadium samt viktiga förmågor för att gruppen ska bli mer intelligent.

Tid: Måndag 1 juli klockan 14.00–14.45 och tisdag 2 juli klockan 10.15–11.00
Plats: Scenen, S:t Hansgatan 21

Så hanterar du konflikter

Hanteringen av en konflikt börjar ofta med ett samtal med de berörda medarbetarna. Vilka mekanismer är verksamma i konflikter? Hur kan du agera för att känna dig tryggare när du hanterar dem?

Seminariet hjälper dig som chef att förbereda, genomföra och utvärdera samtal kopplat till konflikter. Vi fokuserar på nyttiga tips, perspektiv och verktyg som är användbara för dig som är chef.

Tid: Måndag 1 juli klockan 15.15–16.00 och tisdag 2 juli klockan 9.00–9.45
Plats: Scenen, S:t Hansgatan 21

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Många chefer upplever att de kört fast i sin karriär. Då blir det ännu viktigare att nätverka. Ditt personliga varumärke blir allt viktigare när rekryterare eller potentiella medarbetare lätt kan söka fram information om dig på sociala medier. Hur presenterar du dig idag?

Bygg ditt chefsvarumärke genom en bra mingelpitch. Ta tillfället i akt att träffa andra chefer och ledare, få handfasta tips om hur du kan bygga en mingelpitch och testa på plats. Får du fram vad du är bra på och dina styrkor som chef? Almedalen ger en utmärkt möjlighet att vårda och utöka sitt personliga varumärke. Träffa Ledarnas karriärexpert som ger handfasta råd om hur du kan presentera dig på bästa sätt.

Tid: Måndag 1 juli klockan 10.00–10.45 och tisdag 2 juli klockan 14.00–14.45
Plats: Scenen, S:t Hansgatan 21

Att driva förändring som chef

Att i din roll som chef driva förändringar i organisationen kan vara utmanande och svårt. Hur kan du hantera motstånd och öka delaktigheten i din organisation när det gäller att utveckla och förändra din organisation?

Träffa andra chefer och ledare och få handfasta råd om hur du kan utvecklas, hur du kan hitta rätt förhållningssätt, skapa delaktighet och hantera motstånd i förändringsprocesser. Lyssna på sätt hur du kan skapa både delaktighet och nyfikenhet i förändringsprocesser. Du får möjlighet att diskutera dina erfarenheter med andra chefer och ledare.

Tid: Måndag 1 juli klockan 11.15–12.00 och tisdag 2 juli klockan 13.00–13.45
Plats: Scenen, S:t Hansgatan 21

Chefernas ledarskapstips i vardagen

Chefer och ledarskap gör skillnad. Ledarskap har ett värde. Alla bör ha en bra chef. Vasst ledarskap har gjort dem till vinnare!

Ledarnas förbundsordförande leder ett inspirerande samtal med vinnarna av årets framtidens kvinnliga ledare. I samtalet berättar dessa toppchefer hur de leder i vardagen och delar med sig av både framgångar och motgångar. Träffa även andra chefer och ledare.

Medverkande: Stina Andersson, COO på Axel Johnson och Framtidens kvinnliga ledare 2019, Carina Myrvang, enhetschef Stockholms stad och Årets Innovativa Ledare 2018 samt Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller.

Tid: Tisdag 2 juli klockan 15.00–16.00
Plats: Scenen, S:t Hansgatan 21

Framtidens ledarskap – en konkurrensfördel

Partsgemensamt seminarium mellan Almega och Ledarna:

Företagens största utmaning är kompetensförsörjning, då brist på kompetens hämmar företagens utvecklings- och tillväxttakt. Förmågan att ställa om befintlig kompetens till följd av digitaliseringen blir alltmer avgörande, liksom att rekrytera de kompetenser som många slåss om.

Ett fungerande och modernt ledarskap är en konkurrensfördel för att attrahera medarbetare och chefer och för att navigera i ett föränderligt arbetsliv. Företagen är helt överens – framtidens ledarskap betonar relationer, tät dialog och mod. ”Chefen ska vara bäst på teamet och på människan”. Vid seminariet presenteras rapporten Framtidens ledarskap – om företags utmaningar och tankar om framtidens ledarskap.

Medverkande: 

  • Anna Karin Hatt, vd Almega
  • Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna
  • Camilla Isaksson, nordisk hr-direktör Sodexo
  • Claus Forum, affärsområdeschef Individ och familj hos Humana
  • Anki Udd, ledarskapsutvecklare Ledarna
  • Tuija Kivistö Ivarsson, arbetsgivarpolitisk expert Almega

Tid: Tisdag 2 juli klockan 13.00–13.45
Plats: Almedalens Hotell, Strandvägen 8

almedalen-vy.jpg

Vi ses i Almedalen!

Presentationer från seminarierna

Vill du att vi skickar presentationerna från seminarierna till dig i efterhand?

Ledarna kan komma att kontakta dig för att fråga hur dina behov som chef ser ut, och för att erbjuda medlemskap i Ledarna. Vi kan också skicka nyhetsbrev till den angivna e-postadressen. Dina personuppgifter används bara för dessa ändamål.

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss.

Tack!

Inom kort skickar vi presentationerna till dig via e-post.

Mer om Ledarna