Årets Innovativa Ledare 2020

För att premiera innovativt och visionärt ledarskap delar vi ut priset Årets Innovativa Ledare. Här möter du årets tre finalister: Niclas Gerdbo, Linnea Lindau och Pierre Lindmark.

Niclas Gerdbo, chef PKC Syd, Polismyndigheten

Motivering:

Här är en chef vars ledarskap hämtar kraft i ambitionen att ständigt överträffa allmänhetens förväntningar. Han hämtar sin inspiration på oväntat håll och med nyskapande metoder. Med mod, energi och uthållighet har han förändrat sin organisation genom att odla en ny kultur och därmed skapat märkbar och mätbar förändring som gynnar både medarbetarna och samhället.

Linnea Lindau, vd, Chalmers Ventures

Motivering:

Inkubatorer handlar om att få idéer att växa och bli verklighet, men på Chalmers Ventures är det människorna bakom idéerna som står i fokus. Allt tack vare denna ledares ambition, tålamod och vänlighet. Hon har skapat en miljö som lägger kraft vid personerna istället för patenten, vilket har placerat bolaget högt i internationella jämförelser.

Pierre Lindmark, vd, Winningtemp

Motivering:

Det sägs att företagskulturen sitter i väggarna. Kultur är därför ett viktigt fundament för den chef och entreprenör som har ambitioner att bygga nytt. Denna ledare har på ett nydanande sätt arbetat med dataanalys för att ta temperaturen på organisationen och förstå medarbetarnas styrkor, vilket blivit utvecklande både för ledarskapet, medarbetarna och produkterna.

Priset delas ut på Chefgalan den 11 mars, där Sveriges bästa chefer i sju olika kategorier utses. Ledarna är prisutdelare i kategorin Årets Innovativa Ledare.

Om förra årets vinnare: Jessica Nordlander

Jessica Nordlander, chief digital officer, STS Education, är Årets Innovativa Ledare 2019

Fakta om Årets Innovativa Ledare


Ledarna vill med priset Årets Innovativa Ledare premiera och synliggöra chefer som på ett innovativt och visionärt sätt har arbetat för att utforska och anpassa ledarskapet och verksamheten till den nya globaliserade och digitaliserade värld och arbetsmarknad samt till de tongivande trender som kommer att skapa än mer omvälvande förändringar på längre sikt.

 • Pristagaren har agerat innovativt och kreativt i sitt ledarskap på ett sätt som både verkar för, och genomsyras av, de värderingar som ligger till grund för Ledarnas syn på ett gott ledarskap: hållbarhet, jämställdhet och mångfald.
 • Pristagaren har genom sitt ledarskap bidragit till verksamhetens framgång i en globaliserad och digitaliserad värld.
 • Pristagaren har på ett innovativt och visionärt sätt verkat för utvecklingen av chefers och medarbetares potential i denna nya värld.
 • Pristagaren leder medvetet med ambitionen att bidra till Sveriges fortsatta utveckling och konkurrenskraft.

Jury 2020

 • Andreas Miller, juryordförande, förbundsordförande, Ledarna
 • Jonas Hagelqvist, förbundsdirektör/vd, IKEM
 • Mala Chakraborti, Senior Advisor, Ericsson
 • Cecilia Åkerblom, ordförande, Authentic People
 • Carina Myrvang, Enhetschef Jobbtorg, Stockholms arbetsmarknadsförvaltningen och Årets Innovativa Ledare 2018
 • Per Grankvist, samtidsanalytiker och författare
 • Daniel Pettersson, Experis
 • Moa Vallgård,chef organisationsutveckling, SVT

Priset delas ut på Chefgalan, som arrangeras i mars varje år på Grand Hôtel i Stockholm. Chef är grundare av galan och samarbetar årligen med ett antal företag och organisationer, bland annat Ledarna, kring genomförandet.

Läs mer om Årets Innovativa Ledare hos Chef