Veronica Apelqvist, ny styrelseledamot
Hur länge har du varit chef?
Jag har varit chef i 32 år. Jag började min första chefsjobb som ung på Malungsboden i Gällivare. När jag var 20 år gammal blev jag enhetschef, ansvarig för LKAB s personalrestauranger i Kiruna & Gällivare, samt Boliden Minerals personalrestaurang i Aitik gruvan. Efter det började jag arbeta som grossistchef åt Svensk Cater, hade ansvaret för två grossistkontor i Gällivare och Luleå. Där arbetade jag i 17 år. Därefter tillträde jag min roll som vd på Bd fisk i Luleå, där jag nu varit i drygt 3 år.
Har du något du vill dela med dig av om dig själv?
Jag tycker om att köra skoter och att pimpla på en sjö. Det ger mig tid för reflektion.
Vilken är din största utmaning som chef just nu?
Den största utmaningen jag har just nu är att få till ett aktivt hållbarhetsarbete genom hela organisationen.
Vilken fråga tycker du är viktig att styrelsen arbetar med?
Jag vill att föreningen ska ge möjlighet till utbildning och tillhandahålla aktuell information som kan gynna möjligheten att växa som chef.
Vilken fråga är mest aktuell på din arbetsplats just nu?
Hos oss på BD Fisk AB har vi kompetensförsörjning högt på agendan just nu.