Fler nyheter
Livsmedelsbranschen 5 april 2022

Medlemsbrev mars

I höstas hade vi stämma och jag fick då äran att leda den här föreningen. Vi har hittills i år haft ett styrelsemöte. På mötet diskuterade vi hur våren skulle se ut i förhållandet till pandemin, vi visste inte då att vi skulle ha öppnat upp vårt samhälle.

Vi har nu under två år haft pandemin hängande över oss vilket påverkat oss alla mer eller mindre. Många rutiner har ändrats och vi har fått lära oss nya saker. En sak som jag är säker på är att livet efter pandemin inte kommer bli som förut. Jag har många frågor som dyker upp: Kan jag fortsätta att arbeta hemifrån? Hur ska återgången till arbetsplatsen gå till? Hur kommer de nya rutinerna att fungera när vi är tillbaka på arbetsplatsen?

Jag vet att våra medlemmar lever i den verkligheten varje dag och ni är många som har hittat lösningar på flera av frågorna.
Jag och styrelsen blir jättetacksamma om vi kan få input från er på hur vi kan sprida kunskap och goda idéer, hur ni har löst utmaningarna hos just er. Hör av er till oss, våra kontaktuppgifter finns här. 

Vi planerar också två medlemsaktiviteter, ett frukostseminarium som handlar om Arbetslivet efter pandemin, samt så planerar vi tillsammans med Kost & Näring (en branschförening inom Ledarna) en utbildning i tre moduler, Mitt klimatsmarta ledarskap som både innehåller lärande om hållbarhets samt ger dig möjlighet till erfarenhetsutbyte. Håll utkik på vår hemsida och i mejlkorgen när inbjudan är klar.

Trots att vi går mot ljusare tider och längre dagar är det svårt att känna den rätta glädjen när det sker så fasansfulla angrepp mot ett helt folk i Ukraina. Ett stort angrepp mot demokratin och framförallt alla oskyldiga människor som dras in i kriget.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Micke Claesson, ordförande Ledarna inom Livsmedelsbranschen
michael.claesson@hkscan.com