Fler nyheter
Livsmedelsbranschen 18 maj 2020

Peter Ählman, sekreterare

Peter Ählman produktionsledare och koncernfacklig ordförande på Arla och sekreterare i föreningen.

Peter-Ählman.jpg Har du någon dold talang?

Jag är en person som brinner för att hjälpa andra. Som koncernfacklig ordförande är det ofta någon som ringer mig och behöver rådgivande hjälp på grund av någon organisationsförändring som företaget har gjort. Personen har då ofta blivit negativt drabbad på något sätt. Privat så gillar jag att laga mat, spela golf och tennis eller bara vara ute i naturen. Försöker också resa en del och då är Spanien ett av mina favoritländer.

Hur länge har du varit chef?

Jag har varit chef i cirka 19 år.

Vilken fråga är mest aktuell på din arbetsplats just nu?

Arla håller på med ett stort besparingsprogram så det är många förändringar som sker vilket påverkar många av mina Ledarkollegor. Och tyvärr handlar det om många utköp på grund av att företaget anser att dom inte håller måttet eller inte passar in eller att man strukturerar om och tar bort tjänster.

Vilken fråga tycker du är viktig att styrelsen arbetar med?

Jag tycker att den viktigaste frågan som styrelsen ska jobba med är chefer och ledares kompetensutveckling i form av bra utbildningar.

Vilken fråga är mest aktuell på din arbetsplats just nu?

En ganska lätt fråga att svara på i dessa tider tyvärr. Det är Covid-19 som gäller. Vi som fackliga representanter har avstämningsmöten med ledningsgruppen 2ggr/vecka.