Vinnare av Årets Initiativ 2017

På onsdagskvällen tog Yashar Moradbakhti emot utmärkelsen Årets Initiativ för språkappen Lingio. Bakom appen, som underlättar för nyanlända att lära sig svenska, står tre techveteraner med bakgrunder från Dice, Spotify och MTGx. Årets Initiativ tilldelas en organisation, chef eller arbetsgrupp som främjat jobbskapande och mångfald inom privat tjänstesektor.

Gruppbild vinnare och finalister Årets Initiativ 2017.

Den privata tjänstesektorn har haft – och kommer fortsatt att ha – stor betydelse för matchningen mellan lediga platser och arbetssökande. Med Årets Initiativ lyfter LPT, Ledarna inom privat tjänstesektor, fram goda exempel och spännande idéer som på olika sätt bidragit till ett ökat ansvar för framtidens arbetsplatser.

Sent på onsdagskvällen stod det klart att språkappen Lingio – en app som gör det roligare och lättare att lära sig nya språk – vinner årets utmärkelse. Skaparna av Lingio är Yashar Moradbakhti, Per-Olov Jernberg och Andrés Sehr, som tidigare var kollegor på Spotify.

Se film med vinnaren och de nominerade

Juryns motivering löd:

Genom att skapa ett skalbart initiativ kring en växande samhällsutmaning ger appen Lingio stor tillgänglighet och visar på ett samhällsansvar. Initiativtagarna har visat på mod när de tagit steget utanför sin egen organisation och domän för att utveckla produkten. Lingio är en lättillgänglig och ekonomiskt fördelaktigt språkapp, då den är gratis och fungerar på flera plattformar. Tillgängligheten och användbarheten kan skapa en spridningseffekt i användarens nätverk, men också i förlängningen en effekt i samhället och ge människor möjlighet till integration, att tidigt komma in i arbetslivet och även ge personlig utveckling.

Fler finalister

Ytterligare två finalister var på plats under gårdagens prisutdelning: initiativet Good Malmö som hjälper unga ut i affärslivet och Hentverkarna av Ikano Bostad som är ett snickarlärlingsprogram för kvinnor.

Nomineringarna som kom in till Årets Initiativ var imponerande – och ett stort bevis på att det sker en mängd viktiga initiativ runtom i landet som gynnar Sveriges arbetsmarknad och mångfald. Vår uppgift nu är att fortsätta lyfta dessa exempel så att fler chefer och ledare inspireras till att våga bryta ny mark, säger Lorri Mortensen Mates, ordförande på Ledarna inom privat tjänstesektor som står bakom Årets Initiativ.

För ytterligare information, kontakta:

Lingio Yashar Moradbakhti
yashar@lingio.co
070 337 56 97

Lorri Mortensen Mates, ordförande LPT
lorri@lipt.se
070 825 03 66

Bild uppe från vänster

Anders Leander, projektledare Hentverkarna/Ikano Bostad, finalist i Årets Iniativ 2017
Åsa Kalee, projektledare Good Malmö, finalist Årets Iniativ 2017
Miia Yliaho, Head of Production Lingio, vinnare av Årets Initiativ 2017
Yashar Moradbakhti, vd Lingio, vinnare av Årets Initiativ 2017

Om Årets Initiativ

Utmärkelsen Årets Initiativ delas ut till en organisation, chef eller arbetsgrupp som genom goda och starka initiativ främjat jobbskapande inom privat tjänstesektor – samtidigt som förändring och förbättring skapats inom temat mångfald. Det kan handla om allt från att skapa verktyg för kompetensvalidering till att genomföra annorlunda rekryteringskampanjer. Det kan också handla om förmågan att se olikheter som en styrka snarare än en belastning och ett bevisat inkluderande syn- och arbetssätt.

Om LPT

I Ledarna inom privat tjänstesektor (LPT) finns chefer som är verksamma inom service och tjänster samt ideella organisationer. LPT är Ledarnas största förening med närmare 18 500 medlemmar. Föreningens medlemmar är chefer inom en rad olika verksamheter som exempelvis bank- finans- och försäkringsverksamhet, IT, Telecom och data, utbildningsområdet, bemanningsbranschen, rese- hotell- och turismbranschen, bevakning, säkerhet och städ samt ideella organisationer.

Årets Initiativ

Utmärkelsen Årets Initiativ delas ut till en organisation, chef eller arbetsgrupp som genom goda och starka initiativ främjat jobbskapande inom privat tjänstesektor – samtidigt som förändring och förbättring skapats inom temat mångfald.