Fler nyheter
Processindustrin 13 september 2018

Stämman 2017 – ett inslag från en medlem

Den 5- 6 oktober 2017 fick jag förmånen att delta som representant för Ledarna på Astrazeneca på Stämman för Ledarna inom processindustrin. Stämman var förlagd på Sundbyholms slott. Innan jag kom dit visste jag inte riktigt vad som skulle hända så det var lite nervöst inledningsvis. Jag kallades bland annat till stämmoombud, det kändes som ett stort ansvar. Jag fick delta i grupparbete om vad våra representanter ska arbeta med de kommande åren. Jag fick också vara med på omröstningar om bland annat våra avgifter med mera.

På stämman fanns också besök från det Ledarna centralt som berättade lite om Ledarna och vad ledarna vill vara för medlemmarna. Det var en lärorik och intressant genomgång. Vi fick också praktisera utrymningsövning då brandlarmet utlöstes under konferensen.

På eftermiddagen kom en man in och spelade någon from av blåsintrument. Han hade hög röst och var klädd i 1700 tals kläder. Vi blev nog lite chockade men det visade sig att vi skulle följa med ner på hotellet och byta om till 1700-talskläder allihop. Det var ett lyckat ombyte då vi alla blev avpersonifierade samtidigt som vi kunde skratta gott åt våra försök att klä oss i moderiktiga 1700-talskläder. Det blev en trevlig middag med mycket skratt och många nya vänner.

 

Dag 2 avslutades stämman.

Ledarna inom Processindustrin och Ledarna centralt gör väldig mycket för sina medlemmar. Det finns konferenser där man får möjlighet att träffa kolleger från hela Sverige. Inom processindustrin hittar vi metall, papper, läkemedel osv. De har också många ledarskapsutbildningar och det finns en mängd med intressant information för oss chefer på Ledarnas hemsida.

Tina Söderlund