Fler nyheter
Sveriges Skogstjänstemannaförening 4 april 2022

Förbundsråd 2022

Den 1 mars träffades Ledarna och inbjudna till förbundsråd för att fira att Ledaravtalet fyller 30 år i år.

Ledarna hade planerat en fin kväll, men redan när vi samlades innan middagen var det rejält livat på restaurangen och under hela kvällen fick vi lyssna på den tydligen välkända tisdags-quizen och musik på hög volym. Maten i form av tofu, luftigt omsluten av ett tunt skinn av panering, serverad med väldoftande skaldjursrisotto, lämnade tyvärr mer att önska som upplevelse. Men som tur var efterrättschokladpajen riktigt god och sällskapet mycket trevligt vilket givetvis väger upp.

Dagen efter samlades vi för förbundsråd, två från varje branschförening i Ledarna var inbjudna vilket summerade ett 60-tal deltagare på plats. Vi möttes av att Andreas presenterade glädjande nyheter, att medlemsantalet ökat i februari och exempel på hur Ledarna synts i media förra året och fram till nu. Spännande att höra om hur detta kan mätas och jämföras, det dokumenteras om Ledarna synts i något som sprids mycket på sociala media och om det varit en hög eller låg kvalitet på det som synts.

Vi fick veta att det uppdaterade förbundspolitiska programmet som skall beslutas på kongressen, är tänkt att heta: Ledarskapets värde – för en hållbar värld!

Lite nyheter om pågående omstruktureringar var att tidigare M-gruppen som nu heter Chefakademin slås ihop med tidningen Chef och tidningens tidigare VD Cissi Elwin tar över som VD för Chefakademin. Därmed har man rekryterat en ny chefredaktör som heter Nisha Besara. Båda två var på plats och presenterade sig och sina tankar om kommande uppdrag. Deltagare från Ledarnas aspirantprogram – ”Förnyelse av Ledarnas demokrati” var med och berättade om de motioner de tagit fram efter att ha jobbat med bland annat mångfalds-, jämställdhets- och rekryteringsfrågor mer ingående. Tidningen Chef är uppskattad och fick från aspiranternas håll tips om vad som skulle kunna göra den ännu bättre.

Ledaravtalet gicks igenom och förbundsrådet hade workshop omkring detta under eftermiddagen, man belyste bland annat skillnader i Ledaravtalet beroende på om man jobbar för staten, kommun, region eller privat. Bra dagar med fullt fokus på att göra Ledarna ännu bättre.

Yvonne Hedman Nordlander