Fler nyheter
Sveriges Skogstjänstemannaförening 14 december 2021

Ordföranden har ordet - Nyvald

Det känns lite ovant att vara den som skriver frontsidan i SSF Nytt. Först måste jag ju tacka för förtroendet att få leda SSF som ordförande. Det känns väldigt stort och utmanande att få det uppdraget. Jag övertar ansvaret för SSF från Björn Karlsson som varit en bra ordförande och dessutom en bra mentor i många frågor.

Lite om mig. Jag jobbar åt Sveaskog som processut- vecklare inom virkesflödet och har gjort det de senaste två åren. Min bakgrund är annars att jag efter slutförd skogsteknikerutbildning 1989 började åt SCA som arbetsledare med geografiskt ansvar vilket innebar att jag hade ansvar för allt som skulle utföras inom mitt geografiska område.

Från 1998 till 2002 var jag egen företagare och tillverkade timmerhus. Sedan 2002 är jag anställd hos Sveaskog och har i min tid hos Sveaskog varit avverkningsledare, logistiker, kundansvarig och nu processutvecklare.

Min fackliga roll startade 2007 då jag blev vald till lokal företrädare i Sveaskogs ledarklubb och 2013 valdes jag in som suppleant i SSF styrelse. Sedan 2017 är jag ordinarie ledamot.

Jag tänker inte skriva något om hur bra det går i skogen just nu för det har ni väl nästan hört till leda vid det här laget.

Däremot ska jag försöka beskriva vad vi har för utma- ningar framåt.Trenden inom SSF Ledarna är att vi mins- kar i antalet medlemmar och vi är nu nere i ca 930 st. Det i sig innebär att vi bara har en röstberättigad delegat på Ledarnas kongress. För att bli två röstberättigade så krävs det att vi kliver över 1000 st medlemmar igen. Så anta utmaningen! Värva en kollega som du vet att den inte tillhör Ledarna idag men som borde göra det.

På stämman beslutade vi om att varje företagsklubb skulle utse en rekryteringsansvarig.

De valda rekryteringsansvariga ska sen i sin tur bilda nätverk och tillsammans med Mårten Gustavsson, rekry- teringsansvarig i styrelsen, i gott samarbete med Ledarna centralt ta sig an uppgiften att börja växa igen.

Vi har fått ett nytt ombud hos Ledarna som efterträtt Annika Hage Nederström. Hon heter Anna Nilsson och jag har redan haft en hel del kontakt med henne och hon ger ett gott intryck. Hon beskriver lite mer om sig själv längre fram i SSF Nytt men jag vill passa på och välkomna henne.

Jag vill avsluta med att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Thomas Esbjörnsson