Medlemsförsäkringar

När du är medlem hos oss ingår en inkomstförsäkring och en livförsäkring för arbetslösa i din medlemsavgift. Dessutom har du möjlighet att teckna förmånliga person- och sakförsäkringar, bland annat olycksfalls- och hemförsäkring.

Ledarnas personförsäkringar

Från och med 1 januari 2020 är Trygg-Hansa försäkringsgivare för våra personförsäkringar. Till och med 31 december 2019 är Bliwa försäkringsgivare.

Efter en upphandling bland några av Sveriges största försäkringsbolag, har vi hittat vår nya samarbetspartner i Trygg-Hansa. Det innebär att du som har tecknat personförsäkringar hos Bliwa kommer att få dessa försäkringar överflyttade till Trygg-Hansa den 1 januari 2020.

I slutet av oktober skickade Trygg-Hansa ut information till försäkrade medlemmar. I december får du ditt försäkringsbrev, betalningsavi och information om du behöver göra något i samband med bytet.

Inkomstförsäkringen som ingår i medlemsavgiften är Bliwa fortsatt försäkringsgivare för. Den flyttar inte.

Ny medlem från 1 oktober 2019

Du som blir ny medlem hos oss 1 oktober 2019 eller senare får ett erbjudande om personförsäkringar via Trygg-Hansa. Dessa försäkringar är kostnadsfria de tre första månaderna och du kan komplettera dem med fler försäkringar.

Efter dina tre kostnadsfria månader får du en betalningsavi från Trygg-Hansa. Om du betalar fortsätter personförsäkringarna att gälla, om du inte betalar avgiften avslutas försäkringarna automatiskt. Kostnaderna för försäkringarna varierar beroende på försäkringsbelopp och din ålder.

Läs mer om försäkringar för ny medlem hos  Trygg-Hansa.

Ny medlem före 1 oktober 2019

Du som blir medlem före 1 oktober 2019 får ett motsvarande erbjudande från Bliwa som du också kan välja att komplettera med fler försäkringar. Vill du fortsätta med försäkringarna efter den kostnadsfria perioden flyttas du automatiskt över från Bliwa till Trygg-Hansa 1 januari 2020. Håll utkik i brevlådan i november och december. Då skickar Trygg-Hansa mer information och även ditt försäkringsbrev.

Efter dina tre kostnadsfria månader får du en betalningsavi från Bliwa. Om du betalar fortsätter personförsäkringarna att gälla, om du inte betalar avgiften avslutas försäkringarna automatiskt. Kostnaderna för försäkringarna varierar beroende på försäkringsbelopp och din ålder.

Läs mer hos Bliwa.

Erbjudande om sakförsäkringar

Redan idag har Ledarnas medlemmar 20 procent i rabatt på hemförsäkring hos Trygg-Hansa första året, och därefter 10 procent. Från och med januari 2020 blir medlemserbjudandet för sakförsäkringar, exempelvis hemförsäkring, dessutom bredare med förmånliga rabatter och villkor. Du kan få samlingsrabatter om du samlar fler försäkringar hos dem.

Om du skulle bli ofrivilligt arbetslös i mer än sex månader behöver du inte betala premien för hem- och bilförsäkringen hos Trygg-Hansa under ett år.

Du hittar villkor och priser för försäkringarna här.

Som medlem i Ledarna når du Trygg-Hansa på 0771-111 656.

Bara för chefer

Ledarna finns där för dig i alla typer av chefsfrågor. Gör som över 93 000 andra chefer. Bli medlem i Ledarna – Sveriges chefsorganisation.