Fler nyheter
Medlemsnyhet 10 maj 2022

Núria Criado Alvarez: Jag vill bidra till teamens framgång

Núria Criado Alvarez placerar sig på andra plats på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2022.
Núria Criado Alvarez.

Som HVDC Sales Manager på Hitachi Energy har Núria Criado Alvarez en bred palett av uppgifter, allt från att bygga strategiska kundrelationer till att ansvara för offerter och legala och kommersiella villkor. Samtidigt leder hon ett globalt team med olika kompetenser.

– Rollen kräver ett tydligt och transparent ledarskap, säger Núria Criado Alvarez.

HVDC är en teknik för att överföra el längre sträckor.

– I min roll behövs en bred förståelse både för tekniken och kommersiella aspekter, som är ganska komplexa. Det är fantastiskt att bidra till ett globalt sammankopplat och hållbart energisystem.

Núria Criado Alvarez beskriver sig själv som en lyssnande ledare som älskar att se sina team växa. Hon tar gärna med medarbetare som är experter inom sitt område på möten med ledningsgruppen eller hos kund.

– De känner till sina områden bäst, och på så sätt kan de känna sig delaktiga, få erkännande och bli utmanade.

För Núria Criado Alvarez är det viktigt att skapa mening och en hälsosam arbetsmiljö för alla i teamet.

– Jag vill ha en ständig kommunikation med medarbetarna. För mig är det jätteviktigt att bidra till utvecklingen och framgången för mina team, stötta dem och definiera tydliga mål. Alla har en viktig roll för att teamet ska lyckas, det är aldrig ett enmanna-race.

Att jobba aktivt mot diskriminering är något hon prioriterar.

– Världen förändras snabbt, och vi vill möta förändringen med innovativ teknik. För att lyckas med det behöver vi tillgodose företagets behov av olika kompetenser. Utan mångfald begränsas vår utveckling, säger Núria Criado Alvarez.

Núria Criado Alvarez

Gör: HVDC Sales Manager Northern Europe, Hitachi Energy
Ålder:
35
Bor:
Ludvika
Karriär: Flygingenjör-master samt master i flygtrafikledning. Underhållsproduktionschef på Iberia i Barcelona; global chef för kontroll och skydd på ABB-HVDC och senast Offshore Tender Manager på Hitachi Energy. Nuvarande roll sedan våren 2022.
Så många rapporterar till Núria: Cirka 30