Fler nyheter
Nyhet 8 december 2023

Elaine Eksvärd: Retoriska knepen som gör att du blir hörd

Inspiration i advent. En chef kan stöta på kommunikationsutmaningar under en enda vecka som för andra motsvarar fem års upplevelser. Elaine Eksvärd, retorikexpert med 15 års erfarenhet av personalledning, är din räddare i nöden.
Elaine Eksvärd är en av Ledarnas adventsvärdar 2023.

Nyligen höll Elaine ett bejublat webbinarium för Ledarnas medlemmar med fokus på konsten att kommunicera effektivt och äkta som chef. Webbinariet erbjuder konkreta strategier och tips för att utveckla kommunikationsfärdigheter och att leda mer effektivt.

– Kommunikation kan liknas vid muskler som behöver tränas. Effektiv kommunikation är inte en medfödd talang, utan något som kan utvecklas genom övning och engagemang, säger Elaine Eksvärd.

Henne webbinarium belyser vikten av att vara personlig i sitt ledarskap och i sin kommunikation, och hur det ökar engagemanget och förståelsen inom teamet. Elaine ger råd om hantering av olika personlighetstyper och metoder för att bygga en stärkande och positiv arbetskultur.

Elaine Eksvärd kombinerar teori och praktik, och erbjuder konkreta verktyg samt insikter för omedelbar tillämpning i chefskapet. Hon tar upp frågor som:

  • Hantering av negativitet: Hur skapar du sammanhållning trots närvaron av skitsnackare?
  • Optimera teamets prestation: Vilka tekniker maximerar teamets potential?
  • Hantera informella ledarskap: Finns det effektiva metoder för detta?
  • Bli en inspirationskälla: Hur uppmuntrar du ditt team även i tider av utmaningar och klagomål?

Se Elaines webbinarium direkt

Så övertygar du: Retoriska livlinor i jobbvardagen

Över 1 200 anmälde sig till webbinariet när det sändes, passa på att se det nu om du missade!

Ledarnas adventsvärdar. Varje vecka i advent publicerar vi tips och inspiration från fyra aktuella profiler inom ledarskap. Håll utkik på ledarna.se eller i våra sociala kanaler.

Andra artiklar med adventsinspiration


Läs mer om medlemskap i Ledarna. Förutom kurser och webbinarier ingår bland annat inkomstförsäkring, avtalsgranskning och karriärrådgivning i medlemskapet.