Fler nyheter
Nyhet 15 december 2023

Aaron Kroon och Charbel Gabro: Vägen till inkluderande rekrytering

Inspiration i advent. Mångfaldsexperterna ger dig nycklar till framgångsrik mångfald och inkluderande rekrytering – som förändrar arbetsplatsen.
Aaron Kroon och Charbel Gabro är två av Ledarnas adventsvärdar 2023.

Veckans adventsvärdar är mångfaldsexperterna Aaron Kroon och Charbel Gabro.

Aaron Kroon: En ny synvinkel på rekrytering

Han driver företaget Black Batman och har mångårig erfarenhet inom hr och rekrytering från organisationer som Blocket och Schibsted. Hans uppmaning är både enkel och kraftfull:

– Tänk om, tänk nytt! Våga omforma och utmana era rekryteringsprocesser till att vara mer inkluderande och rättvisa.

När det gäller jobbannonser, är det avgörande att använda ett språk som är inkluderande och att undvika teknisk jargong eller uttryck som kan avskräcka sökande från olika bakgrunder. Det är också viktigt att vara uppmärksam på och aktivt undvika användning av stereotyper, både i rekryteringsmaterial och under intervjuer. De här åtgärderna hjälper dig att skapa en mer välkomnande och mångfaldig arbetsmiljö.

Charbel Gabro: Från flykting till förändringsagent

Charbel kom till Sverige som flykting. Han är ett strålande exempel på hur mångfald och personliga erfarenheter kan berika en arbetsplats. Hans resa från flykting till en inflytelserik röst inom mångfald och inkludering är inte bara inspirerande, utan också ett bevis på de unika perspektiv och värden som personer med flyktingbakgrund kan tillföra.

– För att skapa verklig mångfald måste vi våga ställa obekväma frågor och utmana våra egna fördomar, säger Charbel Gabro.

Han har en djup förståelse för hur kulturella skillnader påverkar arbetsplatser och han understryker vikten av att inkludera personer från olika bakgrunder i arbetslivet. Individer som har genomgått flyktingupplevelser bär på ovärderliga insikter och kompetenser som kan driva innovation och förståelse.

Se Aarons och Charbels webbinarium

Rekrytera rätt och rättvist: Gör det enkelt!

Webbinariet är ett måste för alla chefer som vill ligga i framkant med inkluderande rekrytering och skapa en arbetsmiljö som välkomnar och uppskattar mångfald. Låt dig vägledas av Aarons och Charbels erfarenheter när du strävar mot en mer inkluderande arbetsplats.

Ledarnas adventsvärdar. Varje vecka i advent publicerar vi tips och inspiration från fyra aktuella profiler inom ledarskap. Håll utkik på ledarna.se eller i våra sociala kanaler.

Andra artiklar med adventsinspiration


Läs mer om medlemskap i Ledarna. Förutom kurser och webbinarier ingår bland annat inkomstförsäkring, avtalsgranskning och karriärrådgivning i medlemskapet.