Fler nyheter
Vård & Omsorg 25 oktober 2019

Guldkransens finalister 2019

Juryn har nu utsett tre finalister som har chans att få titulera sig Årets bästa vård- och omsorgschef.

Maria Bergström, Jessica Rönnerfors och Ingela Pirttilä är finalister till Guldkransen, en utmärkelse som delas ut till Sveriges bästa chef inom vård och omsorg. Juryn består av ordförande i Ledarna, i Vårdföretagarna och representanter för Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO. De ska tillsammans med förra årets pristagare kora en vinnare i Sundsvall den 8 november.

Guldkransen är en utmärkelse som syftar till att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg. Som uppmärksammar chefsrollen, dess utmaningar och bidrar till att öka chefsyrkets attraktionskraft.

- Vård och omsorg har aldrig någonsin behövt sina chefer så mycket som nu, säger Anneli Samuelsson, styrelseledamot i LiVO. Chefer som kan behålla medarbetare och leda dem och verksamheten in i en digital framtid. Och som gör mesta möjliga med knappa resurser.

Priset delas ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för brukare och medarbetare.

Prisutdelare är Peder Björk, Sundsvalls kommunstyrelses ordförande.

Årets finalister är:

Finalister-guldkransen2019.jpg

Klicka på namnlänkarna för intervjuer med finalisterna.

Juryns motiveringar av finalisterna visar på förmåga till nytänkade, målmedvetenhet och ledarskap präglat av engagemang, energi och förmågan att skapa glädje på arbetsplatsen. De tre finalisterna kommer ifrån olika verksamheter och visar på den bredd som vård och omsorgssektorn representerar.

Juryn består av: 

  • Andreas Dahlqvist, enhetschef Tiohundras akutmottagning
  • Anneli Samuelsson, styrelseledamot LiVO
  • Susanne Thorsell, styrelseledamot LiVO
  • Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör Vårdföretagarna
  • Andreas Miller, ordförande Ledarna

Frågor

För ytterligare information och för att komma i kontakt med finalisterna, kontakta Anneli Samuelsson, 070-665 53 03 eller anneli.samuelsson@ledarna.se.