Fler nyheter
Nyhet 19 september 2019

Chefer gör skillnad i hållbarhetsarbetet

Måndagen den 23 september håller FN ett klimatmöte i New York. Med anledning av detta genomförs en rad olika manifestationer och aktiviteter.
Managers For Future – miljö och hållbarhet ur ett europeiskt perspektiv.

Fredagen den 27 september genomför bland annat miljörörelsen Fridays for Future en klimataktion i Stockholm. De kallar den för en strejk för klimatet och har uppmuntrat Ledarna och andra fackförbund att ta ut sina medlemmar i strejk. Vi har samtalat med representanter för Fridays for Future och förklarat att vi inte tar ut våra medlemmar i strejk.

För Ledarna är hållbarhetsarbete oerhört viktigt och det är av största betydelse att chefer och ledare tar frågan på allvar. Därför sprider vi ordet om Fridays for Futures manifestation och inspirerar chefer och ledare att verka för klimatsmarta lösningar inom alla samhällssektorer.

Så tar du nästa steg

Ledarna har guider för hur du som chef arbetar med hållbarhet i praktiken. Exempelvis Sätta och följa upp hållbarhetsmål, att kommunicera hållbarhet samt ett antal mallar för hållbarhetsarbetet hjälper dig att komma igång.

Bakom inloggning hittar du som är medlem även ett test i form av ett hållbarhetsverktyg, som hjälper dig uppskatta hur långt din egen verksamhet har kommit i hållbarhetsarbetet.

Det europeiska perspektivet

Ledarna är en del av den europeiska chefsorganisationen CEC, som organiserar 1,8 miljoner medlemmar. Nyligen har CEC tagit fram en hållbarhetsrapport som innehåller inspirationsläsning om miljö och hållbarhet och hur du som chef kan jobba med frågan ur ett europeiskt perspektiv. Du kan dela med dig av dina erfarenheter under hashtagen #ManagersForFuture och läsa mer om tillhörande kampanj hos Managers For Future.

Har du som chef egna historier eller exempel på hur ni arbetar med frågan på arbetsplatsen? Diskutera gärna i våra sociala medier: Facebook, Twitter, Instagram.